KERMAKAKKU ON, NIMESTÄÄN HUOLIMATTA, PEHMEÄ MAUSTEKAKKU. |
Meidän Äidille metsämansikka edustaa hienointa mahdollista luksusta... Sen takia äitienpäiväkakkua koristivat pakasteesta kaivetut viimekesäiset metsämansikat ja valkosuklaakuorrutteiset puutarhamansikat. Lasissa kuohui, mikäs muu, kuin mansikka-spumante. Isoäidin sitruunainen kermakakku antoi mansikoille ja valkosuklaalle raikkaan pohjan.
KERMAKAKKU vuodelta 1909
6 munaa
250 gr. sokeria
3 1/2 dl. hyvää kermaa
1:n sitruunan kuori
275 gr. vehnäjauhoja
Munankeltuaiset ja sokeri vatkataan vaahdoksi; vatkattu kerma, raastettu sitruunan kuori ja vehnäjauhot sekoitetaan joukkoon, viimeksi munanvalkuaiset vaahdoksi vatkattuina. Seos kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan tavallisessa uuninlämmössä.
_______________________
KERMAKAKKU nykykielellä
=sitruunakakku
3 luomu munaa
voita kakkuvuoan voiteluun ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
125 g sokeria
2 dl luomu kuohukermaa
1 sitruunan hienoksiraastettu kuori
130-150 g luomu vehnäjauhoja (130 g:lla kakku jää todella pehmeäksi, 150:lla tulee kiinteämpää...)
mansikoita ja sulatettua valkosuklaata koristeluun
Erottele valkuaiset keltuaisista. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja keltuaiset sokerin, kerman, sitruunan kuoriraasteen ja jauhojen kanssa tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti keltuaistaikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 170℃ uunissa, kunnes puiseen koetintikkuun ei enää jää kiinni taikinaa. Koristele kakku jäähtyneenä.
______________________
Olipa todella maistuva kakku ja piste iin päällä metsämansikat,kiitos Minnuli! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
VastaaPoista💝
PoistaKai Linnilä on ottanut tämän kermakakun omaan kirjaansa "Isoäidin kermakakku oman äidin lihapullat". Ainekset ovat siellä hieman helpompi mitata :-)
VastaaPoista