tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post1131658781374999466..comments2024-01-31T12:08:18.921+02:00Comments on ISOÄIDIN RESEPTILLÄ: KEITETTY KIELIanna hildan tyttärentytärhttp://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-58296589850902607422019-11-16T20:32:21.774+02:002019-11-16T20:32:21.774+02:00Erikoinen ohje. 3 litraa vettä ja kolme kokonaista...Erikoinen ohje. 3 litraa vettä ja kolme kokonaista valkopippuria. Täytyypä varoa ettei suu pala. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-27694655595645988842017-10-31T15:06:49.387+02:002017-10-31T15:06:49.387+02:00....tänään toteutan lapsuudenmuistot keitetyllä na.......tänään toteutan lapsuudenmuistot keitetyllä naudan kielellä...liotan ensin kielen, laitan kiehumaan.....tavallisesti vai painekattilaan....siinä yksi ongelma....nooh kun verivaahto on poissa lisään juurkset ja tässä mietin kuis oilis valkosipuli.....Hakaniemen hallissa Reinin Lihan myyjä kysyi, kuinka ajoin tarjota kielen, totesin että leikkeleeksi menee, niin kuin lapsuudessani 60-luvulla.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-11282790868763253052017-01-24T11:07:55.291+02:002017-01-24T11:07:55.291+02:00Terve! Kiitos ohjeesta, laitan tänään possun kielt...Terve! Kiitos ohjeesta, laitan tänään possun kieltä kattilaan pitkästä aikaa, ja piti tulla virkistämään muistia, että mitäs kaikkea liemeen tungettiinkaan! Korjaisin tähän ohjeeseen sen, ettei possun kieltä tarvitse keittää noin kauan, puolitoista tuntia tai pari tuntia riittää. Nauta tarvitsee vähän kauemmin.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-25593142276973774622015-03-31T20:08:22.230+03:002015-03-31T20:08:22.230+03:00Nyt juuri menee kattilaan 1,8kg naudan kieli.Keit...Nyt juuri menee kattilaan 1,8kg naudan kieli.Keitinmausteliemi vielä ratkaistaan,niitä on monia,mutta ei ole kiire kun kielestä kannattaa aina kuoria kunnolla keittovaahto pois.Myös pitää tarkistaa,että sylkirauhaset on poistettu.Meillä kotona Satakunnassa kielet olivat ihan normi ruokaa ja naudan kielet leikkeleenä herkkua.Possun kielet käytettiin soosseihin.Itse tehtyyn italiansalaattiin kielet ovat ehdottoman tarpeellisia ja sopivat paremmin kuin jotkut kinkkusuikaleet.Ei pidä säikähtää kielen vähän äklöä näköä,eikä se keitettynä ole yhtään nätimpi valkoisenharmaan kuorensa kanssa,mutta ruuanlaitto nyt ei ylipäätään ole kovin nättiä alustapitäen itse tehtynä.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-86086004230881690402013-10-24T08:47:29.938+03:002013-10-24T08:47:29.938+03:00Helsinkiläislapsi vm -61 tykkää keitetystä kielest...Helsinkiläislapsi vm -61 tykkää keitetystä kielestä ja aikoo kerrankin ihan itse sitä valmistaa, kun saa piakkoin tuoretta vasikankieltä suoraan teurastamolta. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-20576051155452873362013-10-21T21:44:34.327+03:002013-10-21T21:44:34.327+03:00Myös tämä ruoka on aika kaukainen muisto, pidin si...Myös tämä ruoka on aika kaukainen muisto, pidin siitä kyllä. Olen kuitenkin varma että äiti keitti kielen liemessä, jossa oli jotain hapanta, etikkaa tai sitruunaa. Teit ikään kuin päinvastoin, laitoit liemeen juureksia jotka antavat makeahkoa makua. Jotkut muistaakseni myös liottavat kieltä ennen keittämistä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-71032814950960328002013-05-21T09:51:38.425+03:002013-05-21T09:51:38.425+03:00Mun työkaveri on suuri keitetyn kielen ystävä, sii...Mun työkaveri on suuri keitetyn kielen ystävä, siis henkilö, joka on syntynyt 60-luvun loppupuolella. Sen bravuuri, oli tehdä sitä kaikkiin duunin juhliin. Maistanut olen, eikä ollut pahaa, mutta koostumus oli mielestäni ihan omanlaisensa. Olen helsikiläislapsi, jonka nenä oli Lasipalatsissa olleessa Karjakunnan lihakaupassa juuri kielten korkeudella. Kieli on iso..Vaikuttaa vahvasti keittely intoon. Tämä keitos osoitti taas kerran reipasta kokeilumieltä sulta. Anonymousnoreply@blogger.com