tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post2619967918867234148..comments2024-01-31T12:08:18.921+02:00Comments on ISOÄIDIN RESEPTILLÄ: KYLMÄ SITRUUNAVANUKASanna hildan tyttärentytärhttp://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-91281778045339641562013-09-15T08:34:04.205+03:002013-09-15T08:34:04.205+03:00En enää muista, mistä ohjeeni on peräisin, vanha s...En enää muista, mistä ohjeeni on peräisin, vanha sekin on..sitruunaiset jälkiruoat taitavat olla yleensäkin vähän vanhanaikaisia eikä niihin kovin usein törmää.<br />Kyllä, olen ihan oikeasti tehnyt sitruunavanukasta jälkiruoaksi juhla-aterialle, olen myös joskus järkyttänyt joulun juhlijoita sitruunakiisselillä, joka loistavasti antaa ruoansulatukselle vauhtia raskaan kinkun jälkeen. Sitruuna on minun kestosuosikki ikuisesti :D<br />Kermaiset vanukkaat ovat tuhtia tavaraa, mutta sitruuna raikastaa kyllä sitä kivasti..ehkäpä niitä voisi käyttää enemmän kastikkeen tapaan ohuempana ja tarjota vaikka hedelmien ja marjojen kanssa..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-42210277758538126912013-09-14T23:07:45.992+03:002013-09-14T23:07:45.992+03:00PS: joo, ja enhän minäkään lemon curdia nyt jälkir...PS: joo, ja enhän minäkään lemon curdia nyt jälkiruokana tarjoaisi...<br />Oletko oikeasti tehnyt sitruunavanukasta vanhan ohjeen mukaan? Kokeilin juuri vanhan kirjan omenavanukaan, siinäkin oli 4 dl kermaa, puolitin kerman määrän, mutta lopputulos maistui silti kitalaessani aika tuhdilta...anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-64537379755624530002013-09-14T23:04:03.351+03:002013-09-14T23:04:03.351+03:00Anonyymi,
just niin, mistä sitten voisikaan kiiste...Anonyymi,<br />just niin, mistä sitten voisikaan kiistellä jos ei makuasioista!<br />Ja et nyt ehkä niin väärinkään ole ymmärtänyt...minua on vaikea ymmärtää...kun teen mitä lystää...joskus käännän vanhan ohjeen nykykielelle suoraan, joskus en käännä laisinkaan (niinkuin makkaran valmistuksen, perunajauhojen valmistuksen, tai saippuan valmistuksen kanssa), tai sitten vaan inspiroidun ja teen jotain nykyaikaista vanhan reseptin aineksista...<br /><br />"Ei mitään järkeä tai logiikkaa"- tiedän, mutta tämä on mun mielikuvitus-mummola, valtakunta, missä teen Anna Hildan hengessä kaikenlaista hauskaa. <br /><br />Mukavaa että olet käynyt meillä jo monta kertaa, tervetuloa uudestaan !<br /><br />Kaunista syksyä sullekin :)anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-49434909651182378992013-09-14T18:25:32.943+03:002013-09-14T18:25:32.943+03:00:D Älä hyvä Anna Hildan tyttärentytär suotta hermo...:D Älä hyvä Anna Hildan tyttärentytär suotta hermostu, vaikka vähän eri lailla ajattelenkin. Sinulla on aivan loistava blogi, ehkäpä yksi parhaista ja seuraan tätä säännöllisesti. Todella monta vanhaa ihanaa ruokaideaa olet nostanut taas päivänvaloon. <br />Olen ymmärtänyt, (ehkä väärin) että olet soveltanut samaiset ohjeet nykypäivään ja nykyihmiselle sopiviksi, mikä onkin hienoa.<br />Olen tehnyt sitruunavanukasta lähes identtisellä vanhalla ohjeella viimeksi pääsiäisaterian jälkiruoaksi, johon se sopi ihanasti raikkautensa vuoksi ja sai kovasti kiitosta. Lemon curdia teen lähinnä täytekakun täytteeksi esim. mansikkakakkuun, jolloin sitä riittää hyvin ohut kerros antamaan kirpeyttä muuten niin hapottoman mansikan kanssa. <br />En kyllä millään osaa kuvitella tarjoavani kirpeää lemon curdia aterian päätteeksi jälkiruokamaljasta..<br />Ja missään nimessä en ota tätä vakavasti, vakavaksi tämä muuttuu vasta sitten, jos makuasioista ei voi enää kiistellä..<br /><br />Kaunista syksyä!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-33848151180385911852013-09-14T10:25:50.845+03:002013-09-14T10:25:50.845+03:00HUOMENTA Anonyymi,
ole vaan eri mieltä! Siihen su...HUOMENTA Anonyymi, <br />ole vaan eri mieltä! Siihen sulla on täysi oikeus. <br /><br />Minun mielestä 100-vuotta vanhan kylmän sitruunavanukkaan ohjeen inspiroima lemon curd oli hauska idea. Sinun mielestäsi ei. <br /><br />Liivatetta lukuunottamatta samat raaka-aineet, (kerma ja voikin ovat sama asia, mutta eri olomuodoissa... ja happaman marjamehun korvasin sitruunanmehulla) Noh, liivate olisi tehnyt vanukkaasta lohkeavaa ja vanukasmaista, ja pelkästään kananmunalla suurustaminen teki lopputuloksesta tahnamaista ja kun voita oli vain nokare, niin ei ollut niin kermamainen koostumus, rasvan sijasta maku keskittyi situruunaan...mutta saatesanoissa sanotaankin "...sitä kaikkea on sata vuotta vanhaa ohjetta mukaillen valmistettu lemon curd tahna". MUKAILLEN !<br /><br />Koita ymmärtää, ettei tämä kuitenkaan niin vakavaa ole. Kyseessä ei ole mikään koulun testi mitä ei voi enää koskaan uusia, eikä ole olemassa mitään vanukaspoliisia, kuka sakottaisi rönsyilystä. <br /><br />Kiitos mielipiteestäsi!<br />Kommentit ovat yksinäiselle kirjoittajalle "helmiä" ja tervetullut tuulahdus. Eikä kaikesta tarvitsekaan tykätä, tai olla samaa mieltä asioista. Sellaista tämä elämä on.<br /><br />Ja MINUN MIELESTÄNI on vain hyvä asia jos blogissa näkyy, kuuluu ja maistuu elämä, kommentteja myöten. Jatkan harjoituksia fiilistelypohjalta, ja teen just sitä mitä milloinkin mieleeni juolahtaa. Alkuperäinen, koskematon resepti seuraa jokaista tarinaa, halukkaat keskittykööt niihin. <br /><br />☀ HYVÄÄ HUOMENTA ☀anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-89524947336014264472013-09-13T12:26:54.616+03:002013-09-13T12:26:54.616+03:00Tästä oon kyllä nyt eri mieltää, lemon curd on kyl...Tästä oon kyllä nyt eri mieltää, lemon curd on kyllä ihaneri asia kuin sitruunavanukas. Lemon curdin käyttötarkoituskin on aivan eri kuin jälkiruokana syötävän vanukkaan..Anonymousnoreply@blogger.com