tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post2731134886909287626..comments2024-01-31T12:08:18.921+02:00Comments on ISOÄIDIN RESEPTILLÄ: SAIPPUAN VALMISTUS/2.anna hildan tyttärentytärhttp://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-39515536354373391712020-05-17T19:32:21.939+03:002020-05-17T19:32:21.939+03:00Hei, saippua vuodelta 1909 kuulosti mielenkiinto...Hei, saippua vuodelta 1909 kuulosti mielenkiintoiselta. Mistä ihmiset saivat tuolloin lipeäkiveä? Sen voisi lisätä tähän saippuanvalmistussivuun.Sannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-78378953587060024962019-12-31T15:04:17.343+02:002019-12-31T15:04:17.343+02:00niin lipeänhän voi kai keittää koivun tuhkasta ?niin lipeänhän voi kai keittää koivun tuhkasta ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14552425561825223693noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-83151207989017929652019-11-04T21:08:26.506+02:002019-11-04T21:08:26.506+02:00Tein saipouaa maitopurkkiin kookosöljystä. Vuoroka...Tein saipouaa maitopurkkiin kookosöljystä. Vuorokauden kuluttua saippua oli niin kovaa, että halkeili ja mureni. Onko eri öljyistä valmistaessa erilainen kovettumisaika? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-31247597790173550342018-12-30T14:49:01.573+02:002018-12-30T14:49:01.573+02:001900 luvun saippua kuulosti kivalta1900 luvun saippua kuulosti kivaltaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09445772809070093674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-60192087045085849652018-05-04T10:45:04.210+03:002018-05-04T10:45:04.210+03:00Hei!
Vinkkinä lipeä-rasva/öljy -seoksen mittasuhte...Hei!<br />Vinkkinä lipeä-rasva/öljy -seoksen mittasuhteiden määrittämiseen löytyy lipeälaskuri, Lye Calculator. Laskuriin laitetaan haluttujen rasvojen ja öljyjen määrät, niin laskuri ilmoittaa oikeat lipeä-vesi määrät suhteessa rasvoihin. Laskuri on englanninkielinen ja oletusmittayksikkönä ei ole grammat, joten se on valittava aluksi. Myös on tarkistettava, että lipeän tyyppi on valittu NaOH, joka kyllä on yleensä oletuksena. Laskuri ilmoittaa lipeän määrän eri rasvaisuusprosenttien mukaan, näistä valitaan siis vihreällä alueella oleva määrä. Aluksi laskurin käyttö vaatii hieman perehtymistä, mutta kun tekniikan oppii, on se verraton apuväline erilaisten saippuoiden valmistuksessa :)Tuuunarihttps://www.blogger.com/profile/12768430243030967100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-52234251445343984332018-05-04T10:35:53.621+03:002018-05-04T10:35:53.621+03:00Hei!
Vinkkinä lipeä - rasvat/öljyt mittasuhteiden ...Hei!<br />Vinkkinä lipeä - rasvat/öljyt mittasuhteiden laskemiseen: netissä on lipeälaskuri, Lye Calculator, sinne kun laittaa määrät niin laskuri antaa sopivan vesi - lipeä suhteen. Laskuri on englanninkielinen ja oletuksena ei ole grammat, vaan ne on valittava aluksi. Laskuri on hyvä apuväline oikeiden mittasuhteiden määrittämisessä :) Tuuunarihttps://www.blogger.com/profile/12768430243030967100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-24304707170535208982017-11-17T08:23:09.330+02:002017-11-17T08:23:09.330+02:00Hei! Mielenkiintoinen teksti aiheesta saippua ja k...Hei! Mielenkiintoinen teksti aiheesta saippua ja kiva blogi sinulla! Kävin juuri muutaman tunnin saippuakurssin ja nyt etsin kovasti lisätietoa netistä, mitä kaikkia saippuareseptejä löytyykään. Sen verran olisin halunnut sanoa tuohon saippuareseptiin nykykielellä, että eri rasvoilla on ilmeisesti eri "saippuoitumisluku" eikä ole samantekevää mitä öljyä tai rasvaa käyttää, lipeän määrä muuttuu sen mukaan. Mutta vaikuttaa siltä, että saippuakeittäminen on tosi koukuttava ja mielenkiintoinen harrastus!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-42332346996435618852017-08-14T14:56:08.542+03:002017-08-14T14:56:08.542+03:00Saippuan valmisstus ohje palautti mieleen kotona v...Saippuan valmisstus ohje palautti mieleen kotona valmistettu saippua, jota valmistettiin sellaisesta eläinten rasvasta mitä ei ruokataloiudessa käytetty. Valmistus tapahtui suuressa pyykkipadassa ulkona. Käytettiin pääasiassa pyykinpesussa, sillä tuoksu ei ollut miellyttävä. Sota aikana, kun "havilaista" ei ollut saatavan, niin täytyi tyytyä kotitekoiseen, jota kutsuttiin maasaippuaksi. Isä yritti parantaa laatua lisäämällä keitokseen hajuvettä.Einonoreply@blogger.com