tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post549584294913594343..comments2024-01-31T12:08:18.921+02:00Comments on ISOÄIDIN RESEPTILLÄ: HANNA-TÄDIN KAKUTanna hildan tyttärentytärhttp://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comBlogger46125tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-55145513815001333892020-10-04T16:26:59.482+03:002020-10-04T16:26:59.482+03:00Hei, kuinkahan monta hannatätiä tällä ohjeella suu...Hei, kuinkahan monta hannatätiä tällä ohjeella suunnilleen tulee? Mianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-48553082915255766212020-05-18T10:47:34.194+03:002020-05-18T10:47:34.194+03:00Vielä lisäys äidin lempparipipareihin: äitini oli ...Vielä lisäys äidin lempparipipareihin: äitini oli innokas ja taitava puutarhuri, mutta keittiöhommista hän ei pitänyt ollenkaan. Äidillä oli tapana etsiä leivontaohjeet sillä perusteella, ettei tarvinnut muuta kuin ”sekoittaa kaikki ainekset”. Hanna-tädin kakut läpäisivät tämän testin. ❤️😂❤️Aino Toivonenhttps://www.blogger.com/profile/13887339278362506487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-40137094482290012452020-05-18T10:40:21.258+03:002020-05-18T10:40:21.258+03:00Juuri näin minunkin äitini teki näitä pipareita.Juuri näin minunkin äitini teki näitä pipareita.Aino Toivonenhttps://www.blogger.com/profile/13887339278362506487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-91544452648123336442019-12-14T16:57:11.235+02:002019-12-14T16:57:11.235+02:00Meidän mummolla oli aina kaapissa Hannatädin kakku...Meidän mummolla oli aina kaapissa Hannatädin kakkuja ja piti niitä sellaisessa peltirasiassa. Itse tein mummoa muistellessa Jouluksi näitä ja pistin ihan vain ulkonäön vuoksi isoon kannelliseen lasipurkkiin. Ja syötiin viimeiset vielä Uutena Vuonna. Ei ollut kivikovia, joten säilytys jäähtyneinä kannellisessa rasiassa, niin ei tule kiviä. :)heli.karjalainenhttps://www.blogger.com/profile/03016864708087293054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-80616249310851034782018-12-08T22:17:17.883+02:002018-12-08T22:17:17.883+02:00https://aarreaukusti.blogspot.com/2018/12/luukku-0...https://aarreaukusti.blogspot.com/2018/12/luukku-08122018-hanna-tadin-kakut.htm <br />Heippa. Kiitos reseptistä. Blogissani linkki tänne ja Hanna-tädin kakkuja. Hyvin onnistuivat. 😊LeenaShttps://www.blogger.com/profile/07754105085830161484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-5980415067085764522018-03-15T14:55:01.253+02:002018-03-15T14:55:01.253+02:00ranskassa oliivioljylla ja kananmunia lisaksi &qu...ranskassa oliivioljylla ja kananmunia lisaksi "3'kpl<br />hyvia ja koossa pysyvia tuleeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-81809633084192780372017-11-01T19:40:02.266+02:002017-11-01T19:40:02.266+02:00Hei! Onko tämä vanhemman version reseptiin käytett...Hei! Onko tämä vanhemman version reseptiin käytetty ihan kuohukermaa? ja onko vaahdotettava ensin vai nestemäisenä? ja paljonko tuosta annoksesta suurinpiirtein tulee? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-37251862483573893682016-11-10T13:46:36.675+02:002016-11-10T13:46:36.675+02:00Tuoreen kerman kanssa kannattaa kokeilla leivinjau...Tuoreen kerman kanssa kannattaa kokeilla leivinjauhetta. 1 tl soodaa vastaa 2 tl leivinjauhetta. Näin on mulle joskus opetettu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-155911818794818612016-04-26T16:45:17.919+03:002016-04-26T16:45:17.919+03:00Tässä sinulle minun isoisoäireen pullaohje 1900 lu...Tässä sinulle minun isoisoäireen pullaohje 1900 luvun kirjasta!<br />Nimipäivärinkilä (1900)<br />1/2 litraa maitoa<br />1 kilo vehnäjauhoja<br />2 munaa<br />2 desilitraa sokuria<br />100 grammaa voita<br />1 desilitra manteleja<br />25 gr. painohiivaa<br />mausteita: sahramia tahi kanelia ja kardemummaa<br />sokuria kylvettäväksi rinkilälle<br />muna jolla se voidellaan<br /><br />Laita taikina samoin kuin vehnäleipätaikina, mutta hiero voi vaahdoksi. Vatkaa myös munat sokurin kanssa vaahdoksi ennen kuin kaadat maidon ja mausteet. Survo mausteet hyvin hienoksi; käytä sahramia yksinään äläkä koskaan yhdessä kanelin ja kardemumman kanssa. Pane voivaahto viimeksi, kuin kaikki jauhot ovat alustetut taikinaan, ja sotke vielä, kunnes taikina tulee oikein notkeaksi. Kuin se on hyvästi noussut, hiero sitä vähän ja ajele sitte ohueksi, pitkähköksi nelikulmioksi. Voitele se sulatetulla voilla, kylvä sille sokuria, kanelia ja hienoksi leikeltyä mantelia tahi myös sokuria, mantelia ja kiahautettuja korintteja. Kääri kakku pitkäksi torveksi, pane se soikeaksi rinkiläksi voidellulle pellille. Leikkele saksilla 1 tuuman paksuisia, lehden muotoisia kielekkeitä ja käännä ne vuorotellen kummallekkin puolelle. Anna rinkilän nousta, voitele se sitte vispilöidyllä munalla ja kylvä sille hienoksi leikeltyjä tai halottuja manteleita sekä karkeata sokuria (kanelia). Paista uunissa 1/2-1 tunti sen mukaan, miten kuuma uuni on.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-62856495765209008872015-12-23T23:26:37.705+02:002015-12-23T23:26:37.705+02:00Teon ovat ihania😋 ajattelin vielä kokeilla joulup...Teon ovat ihania😋 ajattelin vielä kokeilla joulupullien pääälle ❤ Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-65199725674280638282015-06-24T11:30:17.747+03:002015-06-24T11:30:17.747+03:00Kahvikup.sulatettua voita,kahvik.kuohukermaa hapan...Kahvikup.sulatettua voita,kahvik.kuohukermaa hapanta tai tuoretta puolitoista dl sokeria 5 dlvenäjauhoja puolitoista dl perunajauhoja noin puolitoista tl sooda,sekoitetaan ja leiotaan pieniks pulliks,tämä resepti on jostain1800 luvulta,kuten mitoista voi päätellä,dlitrat on tuotu nykyaikaan,,äiti leipoi aina näitä,ja ovat hyviä,minä myös,leivon usein,ne pullat on titenkin vähän isompia pikkuleipiäAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-39520603578554846542014-08-24T20:17:19.623+03:002014-08-24T20:17:19.623+03:00Löysin blogiin nyt ensimmäisen kerran - etsiäkseni...Löysin blogiin nyt ensimmäisen kerran - etsiäkseni raparperihillon ohjetta :D Mutta Hanna-tädin kakkuja on tehty meilläkin ja olen saanut käsiini ilmeisesti isoäitini äidin reseptin. Siinä reseptissä kerma vatkataan vaahdoksi. Parasta ohjeessa on kuitenkin isoäidin äidin kommentti taikinan teon jälkeen: "Kerätään kärsivällisyys ja leivotaan kakkaroiksi". Kärsivällisyyden keräämistä todella tarvittiin viimeksi, sillä taikina oli todella hankala käsitellä, mutta lopputulos maukas. Koetin samalla kerralla myös värjätä kakut kummitytön ristiäisiin sopiviksi, mutta kakkusista tuli lastuja...Tiinatuulihttp://tiinatuuli.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-56496296406683527542014-07-31T11:41:21.061+03:002014-07-31T11:41:21.061+03:00Meillä näitä on ollut lapsuudesta asti tarjolla ai...Meillä näitä on ollut lapsuudesta asti tarjolla aina juhlissa ja itsekin useampaan otteeseen olen näitä tehnyt. Taikina on muuten valtavan hyvää sellaisenaankin ;) Mehevien kakkujen salaisuus äitini mukaan piilee siinä, että niitä ei paista liian kauan. Kun pohja on saanut hieman väriä, otetaan kakut uunista ulos. Tämä on tarkkaa, sillä jos pohja on ehtinyt jo kunnolla ruskean sävyiseksi kakut ovat kuivahkoja ja jo muutaman päivän päästä eivät enää niin hyviä.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/16680764050755557331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-18430080859550886142014-07-21T18:23:35.091+03:002014-07-21T18:23:35.091+03:00Kermaviili ja jatkoksi vähän smetanaa, eikä mitään...Kermaviili ja jatkoksi vähän smetanaa, eikä mitään vaniljaa, niin hyvä tulee.ASAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-75840289342712734072014-01-31T12:49:27.662+02:002014-01-31T12:49:27.662+02:00Kermaviili käy myös hyvin kerman sijastaKermaviili käy myös hyvin kerman sijastaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-23125817402127295092013-12-02T12:04:37.286+02:002013-12-02T12:04:37.286+02:00 Teen Hannatädit ilman kermaa: 250 gr marg, sokeri... Teen Hannatädit ilman kermaa: 250 gr marg, sokeria, perunaj, ja vehnäjuhoja<br />2 munaa<br />1 tl leivinj<br />1 tl soodaa<br />Tosi mureita.kaardemummuhttps://www.blogger.com/profile/13177972378575000491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-25975965966408967602013-12-02T12:00:29.708+02:002013-12-02T12:00:29.708+02:00Teen kermattomalla ohjeella, tulee tosi mureita.
2...Teen kermattomalla ohjeella, tulee tosi mureita.<br />250 gr marga, sokeria, perunaj. ja vehnäjauhoja.<br />2 munaa<br />1 tl leivinj<br />1 tl soodaakaardemummuhttps://www.blogger.com/profile/13177972378575000491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-32361640020948496092013-11-23T20:31:43.564+02:002013-11-23T20:31:43.564+02:00MOIKKA Marsuli33,
kyllä kerma piimällä happanee, ...MOIKKA Marsuli33, <br />kyllä kerma piimällä happanee, happanee kyllä ilman piimääkin, kun vaan seisottaa riittävän kauan...valmiiksi hapatettu kerma on nimeltään smetanaa...joten sitä saa kaikista helpoiten, ja sen avulla ei tarvitse arvuutella, mistä vatsavaivat tulivat...nykyihmisille kun omakätisesti hapatettu tuote (bakteeritoiminta käynnissä siis) saattaa sekoittaa vatsan...anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-6986947526697242722013-11-12T13:33:24.856+02:002013-11-12T13:33:24.856+02:00meinaan itse kokeilla tätä vanhaa hyvää reseptiä, ...meinaan itse kokeilla tätä vanhaa hyvää reseptiä, mutta sokerin vaihdan täysruokoon ja jauhot spelttiin, katsotaa kui käy... voikos kermaa hapattaa laittamalla joukoon hitusen piimää? Soodalla tulee varmasti ihan hyviä, on vaan monissa ohjeissa korvattu leivinjauheella, vaikka mun mielestä leivinjauheella tulee pahemman makuisia... makuasia sekin.Marjohttps://www.blogger.com/profile/04160987805516944260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-45017767622737131232013-09-14T12:22:14.362+03:002013-09-14T12:22:14.362+03:00Upeeta, Anonyymi, ja hienoa elävää perinnettä!!!!
...Upeeta, Anonyymi, ja hienoa elävää perinnettä!!!!<br />Onnea 1-v prinsessalle !<br />:)anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-11263378976743571292013-09-14T12:20:21.001+03:002013-09-14T12:20:21.001+03:00Vähän niinkuin Hanna-tädin bling-blingiä...
;)Vähän niinkuin Hanna-tädin bling-blingiä...<br />;)anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-69568279135756264452013-09-14T12:18:23.810+03:002013-09-14T12:18:23.810+03:00Joo, ennen sanottiin "hapan kerma", nyky...Joo, ennen sanottiin "hapan kerma", nykyisin "vanhentunut" ;)anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-88620290195355297602013-09-14T12:16:14.649+03:002013-09-14T12:16:14.649+03:00Hei anonyymi,
kermaa voi käyttää niin kauan kun s...Hei anonyymi, <br />kermaa voi käyttää niin kauan kun sen rakenne ja/tai väri ei muutu. Sellainen terve happaman tuoksu saa kyllä olla, ja pitääkin hapankermasta löytyä...itse olen testannut avaamattomia kaksi kuukautta vanhoja kermoja, ja hyvää on tullut. Olen kyllä säilyttänyt kermat kylmässä ja avaamattomina. Jos siis värimuutoksia, hometta tai muuta epäilyttävää, niin sitten on roskiskamaa...anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-80764196228171840082013-09-14T12:12:31.140+03:002013-09-14T12:12:31.140+03:00Voi Kiitos, juhlattaren kakkublogi!
Glamour on mon...Voi Kiitos, juhlattaren kakkublogi!<br />Glamour on monasti korvien välissä....tosi kiva jos fiilis välittyy...<br />:)anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-36218742633957004002013-08-28T19:32:47.891+03:002013-08-28T19:32:47.891+03:00Kiitos reseptistä!! Tyttären 1v-synttäreitä varten...Kiitos reseptistä!! Tyttären 1v-synttäreitä varten tehtiin just ja tietysti piti maistella! Huippuhyvä makumuisto lapsuudesta :)Anonymousnoreply@blogger.com