tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post6491473233092941738..comments2024-01-31T12:08:18.921+02:00Comments on ISOÄIDIN RESEPTILLÄ: MAKSAPAISTIanna hildan tyttärentytärhttp://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-84697894159858150782014-09-16T19:42:53.150+03:002014-09-16T19:42:53.150+03:00Haa, sinä lomaileva kokkailija! Anna Hilda huuhtoo...Haa, sinä lomaileva kokkailija! Anna Hilda huuhtoo, vaan ei liota munuaisiaan! Soitin jo Kuopioon, aiotaan kokeilla molemmilla metodeilla. Pieneen pissaan ei kukaan kuole, ns. kulinarian puolesta on uhrauduttava. Keitto-ohje vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta... Kiitos neuvoista ja hyvää lomaa. PirjoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-19911722945520929512014-09-16T18:38:36.485+03:002014-09-16T18:38:36.485+03:00Eikun Pirjo tosi kiva kun kommentoit pitkän kaavan...Eikun Pirjo tosi kiva kun kommentoit pitkän kaavan mukaan! Ja jään oottelemaan lihakauppiaan vinkkejä "suonikohjuprobleemaan". Ja niinpä, maksahöystö mun tekeleestä tuli...samat aineet kylläkin, plus nykyajan hörhellykset, ja pilkottu ulkomuoto... ;)<br />Olen nyt reissussa, enkä voi tarkistaa kaapista, mitä ketjap manisia meillä on, mutta sen muistan, ettei PIRKKA-ketjap manisia kannata ostaa, on aivan ylisuolattua ja pahan makuista. Eli mikä tahansa muu, muttei pirkka. Löytyy samasta hyllystä tavallisen soijan kanssa, tai itämaisten maustekastikkeiden seasta, ihan tavallisesta ruokakaupasta. KETJAP MANISia voi myös tehdä itse, se on helppoa: 1 1/2 dl vettä ja 1 1/2 dl fariinisokeria keitetään 5 min, sitten 1 1/2 dl soijakastiketta+loraus siirappia+ripaus raastettua inkivääriä+ripaus jauhettua mustapippuria+ripaus jauhettua korianteria lisätään liemeen ja annetaan porista miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti. Se on siinä! (soijat sisältävät eri määrän suolaa, joten siirapin määrä vaihtelee soijan mukaan)...<br /><br />Isoäidin keittokirja mulla on lomallakin mukana...tarkistin munuaisohjeet, niitä löytyi vain munuaiskeitto ja munuaisleivät. Molemmissa käsitellään munuaiset samalla tavalla: "munuaiset huuhdotaan, pyyhitään kuiviksi ja leikataan hyvin hienoiksi suikaleiksi". Keitto-ohje kuulosti herkulliselta, siihen tulee lihalientä, sipulia, voita, jauhoja, etikkakurkkuja, kurrya ja madeiraa tai sherryä!!! Menee kokeiluun! <br /><br />Happy cooking Pirjo, kiitos kommentistasi !!!anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-13719103153568302132014-09-16T15:08:19.538+03:002014-09-16T15:08:19.538+03:00Voi ei, piti kysyä mistä ostat sitä makeaa soijaa,...Voi ei, piti kysyä mistä ostat sitä makeaa soijaa, jolla on ketsupin nimi? PirjoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-73741349457308724852014-09-16T15:07:26.723+03:002014-09-16T15:07:26.723+03:00Oi, nyt sä teit tavallaan ihan eri ruuan! Mua on k...Oi, nyt sä teit tavallaan ihan eri ruuan! Mua on kiinnostanut maksan ystävänä pitkään tuollainen kokonaisena paistettu maksa, edellisen kerran sellaiseen reseptiin olen törmännyt 60-luvulta olevassa perintökeittokirjassani. Oletko varma, ettei maksan liottelu jotenkin vaikuta kalvojen irtoamiseen? Suoniin tosin ei... Haastattelen tätä Hakaniemen hallin lihakaupasta, jos selviää kerron sullekin. Minä ja muualla asuva ystäväni ajateltiin tehdä munuaisia hänen seuraavalla vierailullaan. Näin joukoissa on myös kaksi vapaaehtoista syöjää! Mulla on jo karitsanmunuaiset pakkasessa. Ideana oli, että kumpikin saa tuoda peliin oman reseptin ja meillä tehdään, koska Helsingissä on helpointa saada raaka-aineet. Oliko Anna Hilda munuaisten ystävä? Mulla oli olevinaan varmaa tietoa ja nähtykin tämä on, että munuaiset aina liotetaan, mutta nyt näin netissä reseptin, jossa tämä ehdottomasti kiellettiin ja väitettiin munuaisten imevän vettä. Minua kyllä kiehtoo enemmän ilmiö, mitä vesi imee poispäin mun pikku hankinnoistani. Seurailen blogiasi edelleen ahkerasti, vaikka aika harvoin hämmästelen kirjoittamalla. Ilmeisesti onneksi, koska nytkin meni asian viereen.. Kuten aina hienot kuvat ja koeta jaksaa, tätä on niiiin mukava seurata. Syksyä! PirjoAnonymousnoreply@blogger.com