tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post8502441282060205980..comments2024-01-31T12:08:18.921+02:00Comments on ISOÄIDIN RESEPTILLÄ: VIIPURIN RINKILÄanna hildan tyttärentytärhttp://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-21384557164316932112015-10-22T10:54:42.480+03:002015-10-22T10:54:42.480+03:00Olen tehnyt suurinpiirtein samalla ohjeella ennenk...Olen tehnyt suurinpiirtein samalla ohjeella ennenkin. Jäin ihmettelemään ettei tässä ohjeessa ollutkaan suolaa.. Lisäsin kuitenkin 1 tl mutta entisellä ohjeella missä 2 tl suolaa tulee parempia :)Meevishttps://www.blogger.com/profile/11189270894689918031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-36944247814465066962015-01-25T09:53:47.155+02:002015-01-25T09:53:47.155+02:00Ihan pakko lisätä entisenä viipurinrinkelin leipoj...Ihan pakko lisätä entisenä viipurinrinkelin leipojan tyttärenä ;) Taikinaan ei ainakaan enää Lappeelle levinneenä versiona tullut maitoa tai kananmunia vaan se tehtiin pelkkään kädenlämpöiseen veteen siihen ensin hiiva liottaen, sitten sokeri ja mausteet, sitten jauhot voimakkaasti vaivaten, sitten voi. Taikinan käsittely on ehkä osaltaan rinkelin makuun vaikuttava tekijä...jauhojen piti olla parasta mahdollista leivontaominaisuuksiltaan ja tiakinan noustua se mankeloitiin monta kertaa - siis ihan mankelin läpi ja heitettiin aina yli mankelin toiselle puolelle mankelipöytää :D Se sai siis todella kyytiä ja siitä tuli näin erittäin kimmoisa. Pieniä määriä käsin tehden kannattaa vaivata todella hyvin ja nostatuksen jälkeen ( ei saa nostattaa liikaa ) vaikka kaulimella kaulia, sitten muotoillaan rinkeli, annetaan taas nousta ja lanssataan kananmunalla, annetaan vielä kerran nousta ja lanssataan toisen kerran kananmunalla !!! Ja sitten uuniin - jos mausteet olivat sopivassa suhteessa niin maku ja koostumus ovat nyt varmasti oikeat :D Hyvää leipomusonnea !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-45521462220512367472015-01-25T09:52:49.604+02:002015-01-25T09:52:49.604+02:00Ihan pakko lisätä entisenä viipurinrinkelin leipoj...Ihan pakko lisätä entisenä viipurinrinkelin leipojan tyttärenä ;) Taikinaan ei ainakaan enää Lappeelle levinneenä versiona tullut maitoa tai kananmunia vaan se tehtiin pelkkään kädenlämpöiseen veteen siihen ensin hiiva liottaen, sitten sokeri ja mausteet, sitten jauhot voimakkaasti vaivaten, sitten voi. Taikinan käsittely on ehkä osaltaan rinkelin makuun vaikuttava tekijä...jauhojen piti olla parasta mahdollista leivontaominaisuuksiltaan ja tiakinan noustua se mankeloitiin monta kertaa - siis ihan mankelin läpi ja heitettiin aina yli mankelin toiselle puolelle mankelipöytää :D Se sai siis todella kyytiä ja siitä tuli näin erittäin kimmoisa. Pieniä määriä käsin tehden kannattaa vaivata todella hyvin ja nostatuksen jälkeen ( ei saa nostattaa liikaa ) vaikka kaulimella kaulia, sitten muotoillaan rinkeli, annetaan taas nousta ja lanssataan kananmunalla, annetaan vielä kerran nousta ja lanssataan toisen kerran kananmunalla !!! Ja sitten uuniin - jos mausteet olivat sopivassa suhteessa niin maku ja koostumus ovat nyt varmasti oikeat :D Hyvää leipomusonnea !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-57003653880531196742015-01-25T09:49:18.469+02:002015-01-25T09:49:18.469+02:00Ihan pakko lisätä entisenä viipurinrinkelin leipoj...Ihan pakko lisätä entisenä viipurinrinkelin leipojan tyttärenä ;) Taikinaan ei ainakaan enää Lappeelle levinneenä versiona tullut maitoa tai kananmunia vaan se tehtiin pelkkään kädenlämpöiseen veteen siihen ensin hiiva liottaen, sitten sokeri ja mausteet, sitten jauhot voimakkaasti vaivaten, sitten voi. Taikinan käsittely on ehkä osaltaan rinkelin makuun vaikuttava tekijä...jauhojen piti olla parasta mahdollista leivontaominaisuuksiltaan ja tiakinan noustua se mankeloitiin monta kertaa - siis ihan mankelin läpi ja heitettiin aina yli mankelin toiselle puolelle mankelipöytää :D Se sai siis todella kyytiä ja siitä tuli näin erittäin kimmoisa. Pieniä määriä käsin tehden kannattaa vaivata todella hyvin ja nostatuksen jälkeen ( ei saa nostattaa liikaa ) vaikka kaulimella kaulia, sitten muotoillaan rinkeli, annetaan taas nousta ja lanssataan kananmunalla, annetaan vielä kerran nousta ja lanssataan toisen kerran kananmunalla !!! Ja sitten uuniin - jos mausteet olivat sopivassa suhteessa niin maku ja koostumus ovat nyt varmasti oikeat :D Hyvää leipomusonnea !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-9956246383884718552014-10-03T00:05:33.649+03:002014-10-03T00:05:33.649+03:00Ihanan makuista! Kiitos paljon ohjeesta! Mukavia l...Ihanan makuista! Kiitos paljon ohjeesta! Mukavia leipomis hetkiä!, Leipurille! t. "Leipuri Hiiva"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-48909522652642946452014-05-10T14:38:42.306+03:002014-05-10T14:38:42.306+03:00Kun kävin isäni kanssa Lappeenrannassa kylässä häe...Kun kävin isäni kanssa Lappeenrannassa kylässä häen siskonsa luona Hanhijärvellä, saimme usein mukaamme tätini tekemiä viipurinrikeleitä ja kun kävin usean vuoden ajan samaisessa paikassa aikamiehenä, niitä teki serkkupoika tätini reseptillä, oli ne meinaan hyviä. Asun kuitenkin Länsi-Suomessa, isäni on Lappeenrannasta kotoisin ja muutti tännepäin siinä jatkosodan jälkeen, isäni kuoli vuonna 2009, mutta olen joskus kokeillut tehdä näitä, mutta ei niistä ihan samanlaisia tullut, syötäviä kuitenkin.Nominehttps://www.blogger.com/profile/10826844836748435359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-65153403445127500932014-04-06T11:09:02.008+03:002014-04-06T11:09:02.008+03:00Tosi kiva kun kuulin ton taustatarinan! Isäni oli ...Tosi kiva kun kuulin ton taustatarinan! Isäni oli Karjalasta ja aina eri markkinoilta ostettiin Viipurin rinkilä kotiin mukaan. Kiitos tästä reseptistä, täytyy leipoo, sulkee silmät ja palata menneisyyteen hetkeksi. Isäni kuoli 10 v sitten.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-32705223506765279192013-12-22T18:51:42.796+02:002013-12-22T18:51:42.796+02:00Kiitos ohjeesta, kylläpä tuli hyviä! Lisäsin vielä...Kiitos ohjeesta, kylläpä tuli hyviä! Lisäsin vielä hieman sahramia. Viipurin rinkelit liittyvät itselläni muistoihin lapsuuden Kuopion torimarkkinoista. Otan tämän perinteeksi tehdä näitä joko itsenäisyyspäivänä tai sitten jouluvehnäsiksi. -EevaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-13704937952134156392013-03-26T18:00:13.833+02:002013-03-26T18:00:13.833+02:00Niin varmaan, ja ehkä kannattaisi ripotella sormis...Niin varmaan, ja ehkä kannattaisi ripotella sormisuolaa, vaikka Maldon, pinnalle prezelien tyyliin...sittenhän rinkelin voisi täyttää niin kuin Ameriikassa tehdään bageleille...anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-91094664871386087332013-03-26T10:57:50.943+02:002013-03-26T10:57:50.943+02:00Heippa!
Millainen olisi sitten suolainen versio? ...Heippa!<br /><br />Millainen olisi sitten suolainen versio? Riittääkö että jättä sokerin pois?:)Olipa kerran elämäähttps://www.blogger.com/profile/07704069036511985538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-1943797941331770002010-12-23T12:33:28.756+02:002010-12-23T12:33:28.756+02:00Henna-Helena, kiitos lämpimistä sanoista ! :))))))...Henna-Helena, kiitos lämpimistä sanoista ! :))))))<br />Sitä aitoa jouluntunnelmaa Sinulle, isällesi, nuorisolle ja kaikille lähelläsi !<br />ps. jalat toimivat jo molemmat, mutta kirjassa on vielä paljon maisteltavaa, ja uusi vuosi edessä, joten retrokokkauksen loppu ei ole vielä lähelläkään !!!!anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-71928450105478843162010-12-22T21:52:56.237+02:002010-12-22T21:52:56.237+02:00Ihania! Kiitos resepteistä. Viipurista kotoisin ol...Ihania! Kiitos resepteistä. Viipurista kotoisin oleva isäni ilahtui ikihyviksi saadessaan rinkilän kahvikupposen kera! Ja maistuihan tuo nuoremmallekin väelle... Lähes toivon, että yksijalkaisuutesi jatkuisi pitkään, sillä olen kokeillut näitä vanhoja reseptejäsi ja lapsuus ja mummola tulee minulle niin tuoksuvan elävästi mieleen! Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi toivottaa Henna-Helena JohanneksentytärAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-7730958366431603512010-12-07T17:43:34.110+02:002010-12-07T17:43:34.110+02:00:)))):))))anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-46462139836789039252010-12-07T13:04:39.916+02:002010-12-07T13:04:39.916+02:00No jopa osasit yllättää! Kiitos siitä ja lapsuusmu...No jopa osasit yllättää! Kiitos siitä ja lapsuusmuistot tulivat mieleeni niin elävinä,kun luin ohjettasi.Kuva oli myös tosi hyvä,<br />tehdään tästä PERINNE-itsenäisyyspäiväherkku,kuten ehdotit.<br />mummi 71v.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-41202599021092218512010-12-06T13:41:41.599+02:002010-12-06T13:41:41.599+02:00:))):)))anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-85423438001084052772010-12-06T11:44:37.646+02:002010-12-06T11:44:37.646+02:00Aivan ihania minunkin mielestäni, ei vain tule lai...Aivan ihania minunkin mielestäni, ei vain tule laitettua kommenttia linjoille. Odotan uutta tarinaa ja ohjetta aina innoissani, ja noita tunnelmallisia kuvia !Mianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-76906936186187386472010-12-05T14:52:04.529+02:002010-12-05T14:52:04.529+02:00:)):))anna hildan tyttärentytärhttps://www.blogger.com/profile/17053413841495700608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-243009011964101184.post-83838648610298675442010-12-05T12:19:53.361+02:002010-12-05T12:19:53.361+02:00Nämä ovat ihania, nämä sinun tarinasi ja reseptisi...Nämä ovat ihania, nämä sinun tarinasi ja reseptisi!pineahttps://www.blogger.com/profile/10318849526065560488noreply@blogger.com