Settiin kuuluu tietysti myös onnittelulaulu, pikkukimppu orvokkeja ja suurensuuri halaus...
...niin, ja voisihan takinan kierittää ympyräksikin, onnittelukranssin muotoon...
Kympin arvosana reseptin kulmassa antaa vihiä, että ainakin Anna Hilda olisi pitänyt ideasta.
❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀
TEELEIVÄT vuodelta 1909
6 munaa
425 gr. sokeria
200 gr. mantelia
25 gr. karvasmantelia
1 tl hienonn. kaneelia
425 gr. vehnäjauhoja
Munat ja sokeri vatkataan erittäin hyvin; kuoritut ja hienonnetut mantelit, kaneeli ja vehnäjauhot sekoitetaan joukkoon. Taikinasta muodostetaan sormenpaksuisia tankoja, jotka leikataan noin 5 sm. pitkiksi kappaleiksi, kierretään kristallisokerissa ja paistetaan vaalean ruskeiksi.
Anna Hildan kuva-aarteen takapuolalla lukee koukerokäsialalla: "Otettu v. 1935 Äitienpäivänä" |
3 munaa
200 g sokeria + ylimääräistä kuorruttamiseen
100 g mantelijauhetta
10 g mantelimassaa
1/2 tl jauhettua kanelia
250 +++ g vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää mantelihauhe, mantelimassa, kaneli ja vehnäjauhoja niin paljon että saat muovailtavan kiinteän taikinan. Rullaa taikina jättiläissikariksi ja leikkaa 5 sentin pituisiksi pätkiksi. Kierittele tangot lautaselle ripotellussa sokerissa ja paista 200℃ uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀
Hei! ytuleeko teeleipiin tosiaan vain 10 g mantelimassaa+
VastaaPoistaAjattelin varmistaa ennen kokeilua...
Hei Anonyymi,
Poistaitse en ole mantelimassan (enkä varsinkaan karvasmaneteliöljyn) fani. Siksi käytän niitä nimellisen vähän. Ja siksi vaihdoin alkuperäisen ohjeen karvasmantelin astetta miedommaksi, mantelimassaksi. Jos tykkäät, laita ihmeessä vaikka kuinka paljon. Mantelimassaa voi helposti tehdä itsekin, mutta kaupan valmispötkilössä on 200g...