Tämähän on leipäjuustoa! Narskuu ihanasti hampaissa, on täyteläinen, mutta mieto ja sopii loistavasti kerman, sokerin ja kanelin kaveriksi! Vanhanajan gourmeeta!!!!!!
ISOÄIDIN PAISTETTU MAALAISJUUSTO MAKEANA VERSIONA = LEIPÄJUUSTO. |
ISOÄIDIN PAISTETTU MAALAISJUUSTO SUOLAISENA VERSIONA = HALLOUMI. |
PAISTETTU JUUSTO vuodelta 1909
pääsiäis- tahi maalaisjuustoa
2 rkl. voita
1-2 tl. sokeria
1/2 tl. suolaa
1 tl. hienonn. kaneelia
1 1/2 dl. kermaa
Tähteeksi jääneitä juustonviipaleita ruskeutetaan voissa kummaltakin puolen, mausteet ripotellaan päälle, kerma lisätään ja saa kiehahtaa. Tarjotaan kuumana.
PAISTETTU JUUSTO nykykielellä
= leipäjuusto,
= kotimainen paistettu halloumi
Leikkaa omatekemä maalaisjuusto (ohje edellisessä postauksessa) suupalankokoisiksi tikuiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää pieni nokare normaalisuolaista voita ja ruskista juustopaloja molemmilta puolilta. Tarjoa huoneenlämpöisenä. Jos haluat makean version, kaada luomu kuohukermaa juustojen sekaan ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Anna kerman "ryöpsähtää" kuumalla pannulla, nosta sivuun ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
___________________
Ihania kuvia, erityisesti tuo alin :)
VastaaPoistakukkiiko siellä jo omenakin?
Tiitu