YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
maanantai 25. heinäkuuta 2011
PAISTETUT TOMAATIT
Tomaatin paneeraus murustetuilla vanhoilla leivänkannikoilla ja käyttäminen pannulla muuttaa vihanneksen lämpimäksi lisukkeeksi. Vanhanajan ruokaväki osoittaa jälleen kerran kekseliäisyytensä. Yltäkylläisyyteen puettu tomaatti onkin ihan maukasta, vaikkei nykyajan karppaajasukupolvi varmaankaan näe ohjeessa kuin kielletyt hiilarit (korppujauhot) ja kalorit (voi).
___________________________________________
PAISTETUT TOMAATIT vuodelta 1909
1/2 kg. tomaattia
1 muna
1 dl. survottuja korppuja
1 tl. suolaa
voita paistamiseen
Tomaatit huuhdotaan, leikellään viipaleiksi, jotka kastetaan vatkattuun munaan ja sitte korppujauhoihin, mihin suolakin on sekoitettu. Viipaleet paistetaan ruiskeutetussa voissa kummaltakin puolen.
________________________________________________
PAISTETUT TOMAATIT nykykielellä
2 tomaattia
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 tl merisuolaa
voita paistamiseen
Leikkaa tomaatit siivuksi, vatkaa munan rakenne sekaisin. Sulata voi pannulla ja sekoita suola korppujauhoihin. Kasta tomaattisiivu kerrallaan vatkattuun munaan ja kääntele sen jälkeen korppujauhoissa. Paista kuparin ruskeiksi molemmilta puolilta.
_________________________________________________
Mielenkiintoinen blogi sinulla.
VastaaPoistaPaistetut tomaatit ovat varmasti hyviä. Tuli mieleen, että voisihan näitäkin hieman terveellisempaan tyyliin tehdä, esim. itse todennäköisesti valmistaisin korppujauhon kotona kokojyvävehnäleivästä (teen yleensäkin näin, kun paneeraan jotakin) ja paistaisin tomaatit kasvisöljyssä voin sijaan.
Kiitos Anna, niin sullakin, kävin kurkkaamassa Garam masalaa, ja sieltä löytyi paljon uutta kokeiltavaa !
VastaaPoistaJa just näin, hyvä idea !!!
Ei karppaajat voita pelkää, mutta viljat on pahasta.
VastaaPoista