YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 1. helmikuuta 2012
PUOLUKKALUMI
Yksinkertainen ohje, näyttävä lopputulos ja riittoisa jälkiruoka. Isoäidin aikaan on osattu venyttää penniä. On lohdittu lähes olemattomista aineksista arjen luksusta suurellekin porukalle, ja nautiskeltu ison pöydän ääressä niin kuin mistään ei olisi ollut pula.
Kuka ei uskalla syödä raakaa kananmunaa, voi vatkata valkuaiset kovaksi vaahdoksi, levittää puolukkalumen leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paistaa sen rapeaksi marengiksi (100 astetta / puolisentoista tuntia).
___________________________________________
PUOLUKKALUMI vuodelta 1909
1 1/2 dl. puolukkahilloa
(sokeria)
3 munanvalkuaista
Vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset sekoitetaan puolukkahilloon, seos vatkataan valkoiseksi vaahdoksi ja kaahdetaan lasimaljaan.
___________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?