tiistai 20. marraskuuta 2012

FARIINILEIVÄT


Fariinileivät muistuttavat amerikkalaistyylisiä cookies-keksejä, paitsi ettei isoäidinaikaisissa kekseissä ole grammaakaan voita. Kerrankin näin päin !

Maku on kohdallaan, siitä pitää huolen raikas appelsiini...resepti muuntuisi helposti appelsiini-cookieseiksi, jos vain lisäisin ohjeeseen voita ja tarkistaisin jauhojen määrän, siinä kaikki. Fariinileivät, ilman rasvaa, saivat Anna Hildalta  kuitenkin täyden kympin. Siksi jätin cookiesit kokeilematta ja seurasin alkuperäistä ohjetta, sooloilematta.



FARIINILEIVÄT vuodelta 1909

5 munaa
250 gr. fariinisokeria
3 rkl. hienonn. hillott. appelsiinin kuoria
1 tl. soodaa
450 gr. vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan; appelsiinin kuoret ja sooda vehnäjauhojen kera sekoitetaan joukkoon. Kahdella lusikalla pannaan voidellulle pellille pieniä leivoksia, jotka paistetaan hyvässä uuninlämmössä.
______________________

FARIINILEIVÄT nykykielellä

5 kananmunaa
250 g fariinisokeria
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 tl ruokasoodaa
450 g vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää munavaahtoon appelsiininkuoriraaste ja jauhot.

Nostele taikinanokareita kahden kahvilusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista fariinileipiä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
______________________

4 kommenttia:

  1. Kiva ohje, kirjoitin muistiin jos tulisi kokeiltua nyt tässä joulun alla : )

    VastaaPoista
  2. Leivoin näitä nimipäiväkahveilleni, ja saavuttivat suuren suosion! Olivat vielä mielettömän helppoja tehdä.. :)Taas kerran yksinkertaisuus kunniaan.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?