Fariinileivät muistuttavat amerikkalaistyylisiä cookies-keksejä, paitsi ettei isoäidinaikaisissa kekseissä ole grammaakaan voita. Kerrankin näin päin !
Maku on kohdallaan, siitä pitää huolen raikas appelsiini...resepti muuntuisi helposti appelsiini-cookieseiksi, jos vain lisäisin ohjeeseen voita ja tarkistaisin jauhojen määrän, siinä kaikki. Fariinileivät, ilman rasvaa, saivat Anna Hildalta kuitenkin täyden kympin. Siksi jätin cookiesit kokeilematta ja seurasin alkuperäistä ohjetta, sooloilematta.
FARIINILEIVÄT vuodelta 1909
5 munaa
250 gr. fariinisokeria
3 rkl. hienonn. hillott. appelsiinin kuoria
1 tl. soodaa
450 gr. vehnäjauhoja
Munat ja sokeri vatkataan; appelsiinin kuoret ja sooda vehnäjauhojen kera sekoitetaan joukkoon. Kahdella lusikalla pannaan voidellulle pellille pieniä leivoksia, jotka paistetaan hyvässä uuninlämmössä.
______________________
FARIINILEIVÄT nykykielellä
5 kananmunaa
250 g fariinisokeria
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 tl ruokasoodaa
450 g vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää munavaahtoon appelsiininkuoriraaste ja jauhot.
Nostele taikinanokareita kahden kahvilusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista fariinileipiä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
______________________
Kiva ohje, kirjoitin muistiin jos tulisi kokeiltua nyt tässä joulun alla : )
VastaaPoistaHappy baking Ainoanniina !
PoistaLeivoin näitä nimipäiväkahveilleni, ja saavuttivat suuren suosion! Olivat vielä mielettömän helppoja tehdä.. :)Taas kerran yksinkertaisuus kunniaan.
VastaaPoistaKiva että maistuivat, Kati!
PoistaJa nimpparionnea jälkijunassa !