YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
tiistai 1. tammikuuta 2013
PERUNAOHUKKAAT
Tätä osuvampaa ohjetta ei vanhasta kirjasta voisi juuri tälle päivälle löytyä. Perunaohukkaat ovat kuin räätälöity herkku meille, kenen tinanvaluu venyi pikkutunneille saakka ja ketkä eivät oikein tiedä olisiko iltapalan, aamupalan vai brunchin aika. Alkuperäisen ohjeen "tarjotaan puolukkahillon kera"-kommentin vaidan suosiolla "tarjotaan rapeaksi paistetun pekonin kera"-vinkiksi.
Herkullista Uutta Vuotta !
___________________________
PERUNAOHUKKAAT vuodelta 1909
5-6 perunaa
1/2 ltr, maitoa
2 dl. vehnäjauhoja
suolaa
voita paistamiseen
Perunat kuoritaan, huuhdotaan ja hienonnetaan raastimella. Raastetut perunat, vehnäjauhot ja suolaa sekoitataan maitoon, joka jätetään silleen tunniksi, Ohukaispannu kuumennetaans sivellään voilla, ja siinä paistetaan taikinasta ohukkaita. Tarjotaan puolukkahillon kera.
__________________________
PERUNAOHUKKAAT nykykielellä
=vanhanajan rösti
3 kiinteää perunaa
2 1/2 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoja
merisuolaa
voita
Kuori ja raasta perunat suikaleiksi. Vatkaa jauhot maidon sekaan, lisää perunaraaste ja mausta suolalla. Jätä röstitaikina tekeytymään tunniksi. Sulata nokare voita pannulla ja paista ohukastaikinaa ruokalusikallinen kerrallaan, molemmilta puolilta rapeaksi ja kauniin ruskeaksi.
___________________________
Oikein maistuvaa Uutta Vuotta!
VastaaPoistaVesi jo herahti kielelle tätä ihanuutta ajatellessa . Onpa sopiva tapa aloittaa uusi vuosi ja tämän kanssa kylmä Singha suoraan matkalaukusta , aah.
Tuula, Singha + 100-v. vanha rösti = uudenvuoden nirvana ;)
VastaaPoistaOlipa taas hauska uusi tuttavuus.Varmasti kokeilun arvoinen herkku! Kyllikki
VastaaPoista