YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
sunnuntai 10. helmikuuta 2013
KERMAPANNUKAKKU
Anna Hilda on antanut kermapannarille arvosanan +10.
Tämän pannukakun kanssa ei tarvitse tarjoilla kermavaahtoa, se on vatkattu jo taikinaan. Ensituntuma tähän kuohkeaan leivonnaiseen sekoitti ajatukset, enkä oikein osannut päättää oliko kyseessä pannukakku, sokerikakkupohja vai kääretorttu...mutta mitä enemmän pannaria maistelin, sitä enemmän teki mieli ottaa "vielä se yksi viimeinen" pala...
KERMAPANNUKAKKU vuodelta 1909
4 munaa
4 rkl. sokeria
4 dl. hyvää kermaa
2 dl. vehnäjauhoja
3 rkl. sulattua voita
ripaus merisuolaa
Munat ja sokeri vatkataan hyvin, vaahdoksi vatkattu kerma, jauhot ja sulattu voi lisätään. Seos kaadetaan voideltuun pannuun ja paistetaan uunissa. Tarjotaan marhahillon kera.
______________________
KERMAPANNUKAKKU nykykielellä
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
4 dl vispikermaa
3 rkl voisulaa
2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vatkaa myös kerma vaahdoksi. Yhdistä munavaahto, kermavaahto, jauhot, voisula ja suola. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
______________________
Niin vaan kuulostaa tämäkin herkulliselta, nam!
VastaaPoistaTämä muistuttaa ranskalaista clafoutis-nimistä herkkua. Ennen paistoa voisi pannukakkuun upotella vaikka muutamat kirsikat
VastaaPoista