sunnuntai 10. helmikuuta 2013

KERMAPANNUKAKKU


Anna Hilda on antanut kermapannarille arvosanan +10.
Tämän pannukakun kanssa ei tarvitse tarjoilla kermavaahtoa, se on vatkattu jo taikinaan. Ensituntuma tähän kuohkeaan leivonnaiseen sekoitti ajatukset, enkä oikein osannut päättää oliko kyseessä pannukakku, sokerikakkupohja vai kääretorttu...mutta mitä enemmän pannaria maistelin, sitä enemmän  teki mieli ottaa "vielä se yksi viimeinen" pala...


KERMAPANNUKAKKU vuodelta 1909

4 munaa
4 rkl. sokeria
4 dl. hyvää kermaa
2 dl. vehnäjauhoja
3 rkl. sulattua voita
ripaus merisuolaa
Munat ja sokeri vatkataan hyvin, vaahdoksi vatkattu kerma, jauhot ja sulattu voi lisätään. Seos kaadetaan voideltuun pannuun ja paistetaan uunissa. Tarjotaan marhahillon kera.

______________________

KERMAPANNUKAKKU nykykielellä

4 kananmunaa
4 rkl sokeria
4 dl vispikermaa
3 rkl voisulaa
2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vatkaa myös kerma vaahdoksi. Yhdistä munavaahto, kermavaahto, jauhot, voisula ja suola. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

______________________




2 kommenttia:

  1. Niin vaan kuulostaa tämäkin herkulliselta, nam!

    VastaaPoista
  2. Tämä muistuttaa ranskalaista clafoutis-nimistä herkkua. Ennen paistoa voisi pannukakkuun upotella vaikka muutamat kirsikat

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?