YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 10. huhtikuuta 2013
KANEELITANGOT
Kaneelitangot ovat kuin tarkoitettu kuumaan kaakaoon dipattaviksi. Mantelin pyöreä täyteläisyys ja kanelin lämmin mausteisuus sopivat hyvin samaan keksiin ja tämä resepti tekee tuikitavallisista pikkuleivistä keksi-gourméta.
Ohje on täydellinen, eikä siitä tarvitse muuttaa mitään...paitsi ehkä ulkonäköä... Väänsin taikinatangot ennen paistamista kierteelle, ja, "tadaa", sain vielä silmänruokaakin...
_________________________
KANEELITANGOT vuodelta 1909
3 munaa
200 gr. sokeria
50 gr. voita, hierotaan vaahdoksi
3 tl. hienonn. kaneelia
350 gr. vehnäjauhoja
Munat ja sokeri vatkataan; pesty, hierottu voi, kaneeli ja vehnäjauhot lisätään. Taikinasta muodostetaan sormenpaksuisia leireitä tankoja, jotka leikataan noin 5 sm. pitkiksi kappaleiksi, kierretään kristallisokerissa ja kuoritussa hienonnetussa mantelissa ja paistetaan vaalean ruskeiksi.
_________________________
KANEELITANGOT nykykielellä
3 kananmunaa
200 g sokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
3 tl jauhettua kanelia
350 g vehnäjauhoja
viimeistelyyn:
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää loput aineet munavaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. kasta kädet vehnäjauhoihin, leivo taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja pätki ne 5 cm pituisiksi. Kierittele taikinapalat sokerissa ja mantelijauheessa ja nosta leivinpaperilla vouratulle uunipellille. Paista kaneelitankoja 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
_________________________
Hyviä ovat! Onpas sulla ihana muki......miltä vuodelta lienee? Ei ainakaan kovin uusi! Kyllikki
VastaaPoistaIhana blogi!
VastaaPoista