YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
lauantai 1. kesäkuuta 2013
MUNAKOKKELI
Ruskeakuorisia luomumunia, oman pihan kasvimaasta saksittu ruohosipulinippu ja loraus kahvikermaa...siinä on täydellisen kesäaamupalan ainekset. ☀
______________________
MUNAKOKKELI vuodelta 1909
8 munaa
1/2 ltr. maitoa
1/2 rkl. suolaa
1 rkl. hienonn. ruohosipulia
1 rkl. voita
Munat ja maito vispolöidään, suola ja ruohosipuli lisätään. Voi käristetään kasarissa munaseos kaadetaan sekaan, ja kasari asetetaan vienolle tulelle. Sitä myöten kuin seos alkaa hyytyä, otetaan kokkelia varovasti lusikalla.
____________________
MUNAKOKKELI nykykielellä
4 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa tai kevytkermaa
ripaus suolaa
1 rkl ruohosipulisilppua
loraus rypsiöljyä
Vatkaa munat ja maito sekaisin, lisää suola ja ruohosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kaada kokkeliseos päälle. Riko hyytyvän munan rakenne piirtämällä paistinlastalla pannun pohjaan suurta kahdeksikkoa. Kokkeli on valmista kun se on vielä mehevää ja kiiltävää.
_____________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?