Peruna- ja juustolaatikko on kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio lisäke lihalle. Jos reseptiin laittaisi jauhelihaa tai soijarouhetta, ei lihaa tarvittaisi ollenkaan, ja laatikko muuttuisi itsenäiseksi pääruoaksi. Ohjetta on helppo tuunata omien mieltymysten mukaan, ja laatikkoruoka on vaivaton, ei sille tarvitse käytännössä tehdä juurikaan muuta kuin avata uunin luukku...
___________________
PERUNA - JA JUUSTOLAATIKKO vuodelta 1909
1 ltr. keitettyjä perunoita
2 rkl. raastettua juustoa
3 rkl. voita
2 munaa
3 1/2 dl. kermansekaista maitoa
1/2 rkl. suolaa
1 rkl. sokeria
2 rkl. survottuja korppuja
Keitetyt perunat kuoritaan, leikataan viipaleiksi ja asetetaan voideltuun vuokaan. Raastettua juustoa ja voipalasia pannaan peruna-kerroksien väliin. Munat ja maito vatkataan, mausteet sekoitetaan joukkoon, ja seos kaadetaan vuokaan perunaviipaleiden päälle. Survotut korput ripotellaan päälle ja laatikko pannaan uuniin paistumaan. Tarjotaan liharuokien kera.
"Peruna- ja juustolaatikko" sekä "padassa paistettu vasikanlapa" sopivat hyvin samalle lautaselle. |
1/2 kg kiinteitä (vihreä värikoodi) perunoita
1/2-1 dl lempijuustoraastettasi, tai vahva- koskenlaskija muruja
2 kananmunaa
2 dl kevytkermaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl korppujauhoja
Kuori perunat ja keitä "al denteiksi". Leikkaa perunat viipaleiksi ja voitele uunivuoka. Vuoraa vuoan pohja perunakerroksella, ripottele juustoa päälle ja jatka semaan tyyliin kunnes kaikki perunat ja juusto on käytetty. Vatkaa munat ja kevytkerma sekaisin, mausta mustapippurilla ja kaada perunoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea.
_______________
Löysin tänne blogiin ihan sattumalta etsiessäni jotain ruokaohjetta ja huomasin, että äidilläni on tämä sama kirja, joka tosin on 14. painos. :D Tämä blogi vaikuttaa tosi kivalta, ja kiva kun ruokaohjeita on muokattu "nykykielelle".
VastaaPoista