Tämä vanhan ajan punajuurisalaatti tulee sopivasti apuun. Piparjuuri maustaa punajuuren "lämpimäksi", wasabityylisesti...sata vuotta vanha makuyhdistelmä loihtii muutamasta raaka-aineesta yllättävän modernin kokonaisuuden. Jing ja jang ovat täydessä harmoniassa, tätä voisi napostella "aina vielä vähän vaan lisää"...eikä sushisukupolvi jää edelleenkään kaipaamaan sitä lämmintä ruokaa...
Itse keitin punajuuret, mutta jos joulunalushässäkässä aika lopppuisi kesken voisi kokeilla lasipurkkiin säilöttyjä etikkapunajuuriakin, onhan ohjeen lopussa joka tapauksessa loraus etikkaa...
__________________
PUNAJUURI- JA PIPARJUURISALAATTI vuodelta 1909
2 dl. keitetyä hienonn. punajuurta
1 dl. raastettua piparjuurta
1/2 tl. suolaa
2-3 rkl. etikkaa
(1 rkl. hapanta kermaa)
Yllämainitut ainekset hämmennetään sekaisin ja salaatti tarjotaan liharuokien kera.
_________________
PUNAJUURI- JA PIPARJUURISALAATTI nykykielellä
= pikkujoulurosolli
2 dl keitettyjä, kuorittuja ja kuutioiksi leikattuja punajuuria
1 dl piparjuuriraastetta
ripaus suolaa
1 rkl väkiviinietikkaa
1 rkl smetanaa
Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa graavilohen, kylmäsavulohen tai sushien lisukkeena.
_________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?