Ruukkujuustoon saa ujutettua kätevästi kaikki juustonjämät. On siis vain ja ainoastaan omasta juustomausta kiinni, kuinka maukasta sekoitusta vanhoista kannikoista syntyy. Omassa versiossani oli mukana sinihomejuustoa, mikä kyllä maistui herkulta, mutta värjäsi oluen sekoitusvaiheessa koko juustotahnan sini-vihreäksi...ensi kerralla jätän stiltonin suosiolla pois ja keskityn samansävyisiin juustoihin, niin saan ehkä silmänruokaakin...
__________________
RUUKKUJUUSTO vuodelta 1909
6 dl raastettuja juustonkannikoita
2 dl olutta
2-3 rkl. konjakkia
Raastettu juusto ja olut vaivataan 1/2 tuntia. Seos hierotaan sihdin läpi ja jätetään kolmeksi päiväksi seisomaan; vaivaamista uudistetaan joka päivä. Sitten sekoitetaan konjakki. Juusto pannaan lasipurkkiin ja säilytetään kylmässä paikassa.
__________________
RUUKKUJUUSTO nykykielellä
3 dl raastettuja juustonjämiä, murennettua sinihomejuustoa ja notkistettua tuorejuustoa
1 dl olutta
tilkka konjakkia
(merisuolaa, ei välttämätön)
(morttelissa murskattuja fenkolin ja/tai kuminan siemeniä, ei välttämätön)
Raasta juustot, notkista homejuusto ja tuorejuusto. Sekoita juustot tasaiseksi tahnaksi, mausta suolalla ja fenkolin ja/tai kuminan siemenillä. Sekoita olut ja konjakki juustotahnaan, lusikoi ruukkujuusto hillopurkkiin ja nosta jääkaappiin. Anna juuston maustua yön yli ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
_________________
Aika jännä hävikistä herkuksi teemalla! Hyvä;
VastaaPoista