Lisäsin nykykieliseen ohjeeseen retikkaviipaleiden rapeutusniksin. Kylmävesikylpy ja tunnin jäähy jääkaapissa tekee retikan rakenteelle ihmeitä. (Sama toimii retiisillekin!) Kerman voi hapattaa tilkalla sitruunamehua tai etikkaa. Sokerin voisi jättää poiskin, mutta se pyöristää makuja mukavasti.
Ei mikään elämää suurempi resepti; koko kermakastike oli oikeastaan ihan turhaa... Mutta retikan makuhermoja kutkutteleva kirpeys, (sinappiöljy), tekee siitä kyllä ihan mukavan makuparin savustetulle kalalle.
RETIKKASALAATTI vuodelta 1909
keskikokoinen retikka
1 tl. suolaa
1 dl. hyvää hapanta tahi tuoretta kermaa
Retikka kuoritaan, huuhdotaan ja leikataan ohkaisiksi viipaleiksi, jotka asetetaan salaattikulhoon. Suola ripotellaan viipaleiden väliin, ja kerma kaadetaan päälle.
__________________
RETIKKASALAATTI nykykielellä
1 retikka
1 tl merisuolaa
1 l kylmää vettä
1 dl kuohukermaa
1 rkl valkoviinietikkaa tai luomusitruunan mehua
ripaus sokeria
Kuori ja leikkaa retikka ohuiksi lastuiksi (mandoliinilla tai juustohöylällä). Laita siivut kulhoon, ripottele sekaan suola ja kaada kylmä vesi päälle. Laita kulho jääkaappiin tunniksi, valuta vesi pois ja sekoita kermasta, etikasta ja sokerista kastike.
__________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?