YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
tiistai 20. syyskuuta 2011
PERUNAJAUHORINKILÄT
Jälleen yksi tuikitavallinen keksiresepti, täysi kymppi Anna Hildalta ja hennon hienostunut jälkimaku. Ei kuulosta mitenkään ihmeelliseltä, eivätkä valmiit rinkilätkään houkuttele ulkonäöllään, mutta kummasti ne vaan tekevät kauppansa, ja keksikulho ammottaa taas tyhjyyttään.
_____________________________________________
PERUNAJAUHORINKILÄT vuodelta 1909
210 gr. voita
125 gr. sokeria
1 muna
1 1/2 dl. kermaa
1 tl. soodaa
4 dl. perunajauhoja
4 dl. vehnäjauhoja
Sokeri ja pest voi hierotaan vaahdoksi, vatkattu muna, kerma ja siihen liuotettu sooda sekä jauhot lisätään, ja taikina vaivataan notkeaksi. Siitä muodostetaan pieniä rinkilöitä, jotka paistetaan hyvässä uuninlämmössä.
___________________________________________
PERUNAJAUHORINKILÄT nykykielellä
210 g voita (huoneenlämpöistä)
125 g sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl kermaa
1 tl soodaa
4 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Vatkaa sokeri ja voi tahnaksi. Vatkaa muna kuohkeaksi ja yhdistä kaikki taikina-aineet, sekoita tasaiseksi. Rullaa taikinanokare tangoksi ja taivuta rinkulaksi. Nosta taikinarenkaat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.
____________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?