YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 5. lokakuuta 2011
PAISTETUT LEIPÄVIIPALEET
Köyhät ritarit on oikeastaan on aika globaali herkku; vanhasta reseptistä löytyy espanjalainenkin variaatio, siellä paistettuja leipäviipaleita syödään perinteisesti pääsiäisjälkiruokana. Portugalissa ja Brasiliassa herkku kuuluu joulun jälkiruokaperinteisiin. Valtameren takana moni aloittaa arkipäivätkin paistetuilla leipäviipaleilla, Amerikassa näitä kutsutaan nimellä "french toast", ranskalainen paahtoleipä.
Lisäsin nykykieliseen versioon kanelia, näin isoäidin aikaiset paistetut leipäviipaleet muuttuivat kertaheitolla French Toastiksi, sim sala hokkus bim!
__________________________________________________
PAISTETUT LEIPÄVIIPALEET vuodelta 1909
10 ranskanleipäviipaletta
1 muna
2 dl maitoa
suolaa
voita paistamiseen
Viipaleet kastetaan seokseen, joka on vatkattu munasta, maidosta ja suolasta. Sitte ne paistetaan voissa kummaltakin puolen.
__________________________________________________
PAISTETUT LEIPÄVIIPALEET nykykielellä
=french toast
=köyhät ritarit
4 viipaletta vaaleaa leipää
1 kananmuna
2 dl maitoa
ripaus merisuolaa
ripaus jauhettua kanelia
ripaus sokeria
voita paistamiseen
Sekoita maidosta, suolasta, kanelista ja sokerista kastike, upota leipäviipale kerrallaan munaseokseen ja kuumenna voi pannulla. Paista leivät molemmilta puolilta kuparin ruskeiksi, tarjoa läpiminä hillon kanssa.
___________________________________________________
Onpa ihana blogi :) minullakin on muutama mummon kätköistä saatu ruokaohjekirja, toinen mummon omiin perustuva ja toinen pula-ajan kasvisruokia sisältävä.
VastaaPoistaKiitos Luumukka, aarteita kaikki !
VastaaPoista