sunnuntai 25. lokakuuta 2015

MUNANVAAHTOLEIVOKSET


Munanvaahtoleivokset ovat Anna Hildan arvoasteikossa täyden kympin makunautinto. Nämä pienet marenkinapit voisi maustaa helposti vaikkapa suklaalla, kookoshiutaleilla, turkinpippurirouheella, minttuaromilla... Mutta sopivat sellaisenaankin vahvan kahvin kaveriksi.
_____________________

MUNANVAAHTOLEIVOKSET vuodelta 1909

6 munanvalkuaista
12 rkl. sokeria

Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista jatketaan vielä noin 15 min. Sitten seulotaan hienoimpia sokerijauhoja varovasti ja vähitellen sekaan. Lusikalla pannaan voidellulle ja perunajauhoilla jauhotetulle pellille pieniä korkeita kakkuja, tahi painetaan paperitötterön läpi eri muotoisia leivoksia, jotka kuivataan heikossa uunilämmössä.

_____________________

MUNANVAAHTOLAIVOKSET nykykielellä

2 kananmunanvalkuaista
2-3 dl sokeria (tai oman maun mukaan)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja lusikoi marenkimassa pursotinpussiin. Pursota marengista pieniä leivoksia voipaperilla vuoratulle uunipellille, paista 100℃ uunissa kunnes marengit ovat rapeita.


____________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?