Munanvaahtoleivokset ovat Anna Hildan arvoasteikossa täyden kympin makunautinto. Nämä pienet marenkinapit voisi maustaa helposti vaikkapa suklaalla, kookoshiutaleilla, turkinpippurirouheella, minttuaromilla... Mutta sopivat sellaisenaankin vahvan kahvin kaveriksi.
_____________________
MUNANVAAHTOLEIVOKSET vuodelta 1909
6 munanvalkuaista
12 rkl. sokeria
Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista jatketaan vielä noin 15 min. Sitten seulotaan hienoimpia sokerijauhoja varovasti ja vähitellen sekaan. Lusikalla pannaan voidellulle ja perunajauhoilla jauhotetulle pellille pieniä korkeita kakkuja, tahi painetaan paperitötterön läpi eri muotoisia leivoksia, jotka kuivataan heikossa uunilämmössä.
_____________________
MUNANVAAHTOLAIVOKSET nykykielellä
2 kananmunanvalkuaista
2-3 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja lusikoi marenkimassa pursotinpussiin. Pursota marengista pieniä leivoksia voipaperilla vuoratulle uunipellille, paista 100℃ uunissa kunnes marengit ovat rapeita.
____________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?