Kirnupiimä antaa ohukkaille omalaatuista happamuutta... Ruokasooda tuo taikinaan kuohkeutta. Maku on jotenkin erilainen, mutta riittävän ohukasmainen. Retkievääksi syysmetsälle?!
KIRNUPIIMÄOHUKKAAT vuodelta 1909
1 muna
1 ltr. kirnupiimää
1 tl. soodaa
1/2 tl. suolaa
4 1/2 dl. vehnäjauhoja
voita paistamiseen
Muna vatkataan, ja muut ainekset sekoitetaan joukkoon. Vehnäjauhot saavat taikinassa paisua tunnin. Ohukaspannu kuumennetaan, sivellään voilla ja siinä paistetaan ohukkaat. Tarjotaan sokerin kera.
_________________
KIRNUPIIMÄOHUKKAAT nykykielellä
2 luomu munaa
5 dl kirnupiimää
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl merisuolaa
2 1/2 dl luomu vehnäjauhoja
normaalisuolaista kotimaista voita paistamiseen
Vatkaa muna ja piimä sekaisin, lisää kuiva-aineet ja anna taikinan tekeytyä varttitunti. Paista ohukkaat voissa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
________________
Hei! Onkohan tämä vain minun koneellani vai kaikkien - ei näy kuin otsikko. Kirnupiimää ei ole tullut käytettyä sitten 70-luvun...
VastaaPoistaHei mbkarhu1, sorry, tämä tuli linjoille jo elokuussa, mutta ihan raakileena... Vasta eilen kerkesin kuvata ohukkaat, joten tässä tämä nyt reseptien kanssa on, lopultakin. Juustoportin kirnupiimää käytin näihin...
Poista