maanantai 25. syyskuuta 2017

NOUGAA-KARAMELLIT


Nougaa karamelli onnistuu keneltä hyvänsä. Raaka-aineitakin on vain kaksi. Salaisuus piilee PAAHTAMISESSA, se tekee sokerista ja manteleista salonkikelpoisen herkun.

Tätä voi ruoskutella makeanmälkään sellaisenaan... Tai, jos lisäät kulhoon muutaman jäätelöpallon, olet huomaamattasi loihtinut kokonaisen jälkiruoka-annoksen.


NOUGAA-KARAMELLIT vuodelta 1909

1/2 kg. sokeria
150 gr. mantelia

Sokeri sulatetaan paistinpannussa ja hämmennetään koko ajan. Karkeaksi leikattu, kuumennettu manteli sekoitetaan sitte joukkoon. Seos kaadetaan heti ruokaöljyllä tahi pestyllä voilla sivellylle vadille. Kun karamelli alkaa sitkistyä, leikataan se neliskulmaisiksi palasiksi.

______________

NOUGAA KARAMELLIT nykykielellä

saman verran sokeria kuin mantelilastuja

Paahda mantelilastut kuumalla, kuivalla pannulla kuparinruskeiksi. Sulata sokeri juoksevaksi, kuumenna, kunnes väri paahtuu manteleiden kanssa sävy-sävyyn. Sekoita mantelit sokeriin, ja levitä massa ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Jos haluat symmetrisiä paloja, leikkaa karamellilevy ennen kun se kovettuu kokonaan.

______________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?