keskiviikko 5. lokakuuta 2011

PAISTETUT LEIPÄVIIPALEETKöyhät ritarit on oikeastaan on aika globaali herkku; vanhasta reseptistä löytyy espanjalainenkin  variaatio, siellä paistettuja leipäviipaleita syödään perinteisesti pääsiäisjälkiruokana. Portugalissa ja Brasiliassa herkku kuuluu joulun jälkiruokaperinteisiin. Valtameren takana moni aloittaa arkipäivätkin  paistetuilla leipäviipaleilla, Amerikassa näitä kutsutaan nimellä "french toast", ranskalainen paahtoleipä.

Lisäsin nykykieliseen versioon kanelia, näin isoäidin aikaiset paistetut leipäviipaleet muuttuivat kertaheitolla French Toastiksi, sim sala hokkus bim!
__________________________________________________

PAISTETUT LEIPÄVIIPALEET vuodelta 1909

10 ranskanleipäviipaletta
1 muna
2 dl maitoa
suolaa
voita paistamiseen

Viipaleet kastetaan seokseen, joka on vatkattu munasta, maidosta ja suolasta. Sitte ne paistetaan voissa kummaltakin puolen.

__________________________________________________

PAISTETUT LEIPÄVIIPALEET nykykielellä
=french toast
=köyhät ritarit

4 viipaletta vaaleaa leipää
1 kananmuna
2 dl maitoa
ripaus merisuolaa
ripaus jauhettua kanelia
ripaus sokeria
voita paistamiseen

Sekoita maidosta, suolasta, kanelista ja sokerista kastike, upota leipäviipale kerrallaan munaseokseen ja kuumenna voi pannulla. Paista leivät molemmilta puolilta kuparin ruskeiksi, tarjoa läpiminä hillon kanssa.

___________________________________________________

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana blogi :) minullakin on muutama mummon kätköistä saatu ruokaohjekirja, toinen mummon omiin perustuva ja toinen pula-ajan kasvisruokia sisältävä.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?