keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

KANEELITANGOT


Kaneelitangot ovat kuin tarkoitettu kuumaan kaakaoon dipattaviksi. Mantelin pyöreä täyteläisyys ja kanelin lämmin mausteisuus sopivat hyvin samaan keksiin ja tämä resepti tekee tuikitavallisista pikkuleivistä keksi-gourméta.

Ohje on täydellinen, eikä siitä tarvitse muuttaa mitään...paitsi ehkä ulkonäköä... Väänsin taikinatangot ennen paistamista kierteelle, ja, "tadaa", sain vielä silmänruokaakin...

_________________________

KANEELITANGOT vuodelta 1909
3 munaa
200 gr. sokeria
50 gr. voita, hierotaan vaahdoksi
3 tl. hienonn. kaneelia
350 gr. vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan; pesty, hierottu voi, kaneeli ja vehnäjauhot lisätään. Taikinasta muodostetaan sormenpaksuisia leireitä tankoja, jotka leikataan noin 5 sm. pitkiksi kappaleiksi, kierretään kristallisokerissa ja kuoritussa hienonnetussa mantelissa ja paistetaan vaalean ruskeiksi.

_________________________

KANEELITANGOT nykykielellä

3 kananmunaa
200 g sokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
3 tl jauhettua kanelia
350 g vehnäjauhoja

viimeistelyyn:
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää loput aineet munavaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi.  kasta kädet vehnäjauhoihin, leivo taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja pätki ne 5 cm pituisiksi. Kierittele taikinapalat sokerissa ja mantelijauheessa ja nosta leivinpaperilla vouratulle uunipellille. Paista kaneelitankoja 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

_________________________2 kommenttia:

  1. Hyviä ovat! Onpas sulla ihana muki......miltä vuodelta lienee? Ei ainakaan kovin uusi! Kyllikki

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?