keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

OHUET PANNUKAKUTOhuet pannukakut on suomalainen versio ranskalaisista crêpes ohukaisista.
Niistä pienistä kioskeista myytävistä, niistä, mitkä tasoitetaan paperinohuiksi heti kun taikina kaadetaan kuuman valurautalevyn päälle...tiedätkö mistä puhun? Ne ohuet lettuset, mitkä täytetään hillolla ja kermavaahdolla, tai banaanisuikaleilla ja suklaakastikkeella, ja mitkä käännellään nyytiksi siinä kuumalla levyllä...niitä paistetaan vain toiselta puolelta, muutenkin ihan eri juttu kuin meidän perinteiset räiskäleet...näissä ohuissa pannukakuissa koko komeus on yhtä pitsireunaa...

Joo-oh, usko pois! Eivätkä ole vaikeita tehdä.
No, kokeile itse, niin tiedät!
_____________________

OHUET PANNUKAKUT vuodelta 1909

4 munaa
1 tl. suolaa
1 ltr. maitoa
4 dl. vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Munat vispilöidään ja muut ainekset sekoitetaan joukkoon. Vehnäjauhot saavat taikinassa paisua tunnin. Paistinpannussa ruskeutetaan vähän voita, seosta kaadetaan ohuelti pannun pohjalle ja paistetaan yhdeltä puolen. Vähän hilloa levitetään päälle, ja pannukakut käännetään kokoon.

____________________

OHUET PANNUKAKUT nykykielellä

1 kananmuna
2 1/2 dl maitoa
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Vatkaa munat ja maito sekaisin, lisää suola ja jauhot, vatkaa taikina tasaiseksi. Jätä tekeytymään huoneenlämpöön tunniksi.

Sulata nokare voita pannulla ja kaada taikinaa ohuelti pannulle. Kun lätty on läpikypsä, levitä keskelle hilloa (ja mansikkaviipaleita, banaanisiivuja, kermavaahtoa...) ja käännä reunat päälle. Jatka kunnes kaikki taikina on käytetty.

____________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?