lauantai 25. lokakuuta 2014

TERVEISIÄ TOKIOSTA!


Ensin ajattelin, etten hiiskahdakaan, mistä blogipäivitykset milloinkin tulevat; pääasia, että jo 4 vuotta jatkunut viiden päivän välein porrastettu reseptirytmi pysyy aikataulussaan...mutta kun olen nyt Anna Hildan kirjan kanssa viettänyt muutaman mahtavan luonashetken, täällä kotikulmillani sijaitsevassa antiikkikahvilassa, oli ihan pakko tarjoilla silmänruokaa teillekin...

Olen nyt työharjoittelussaTokiossa. Valmistun vuodenvaihteessa kokiksi, ja tämä kansainvälinen työssäoppimisjakso on vähän niin kuin "kermavaahto opiskelukakun päällä". Heitin vapaapäivänäni isoäidin kirjan käsilaukun pohjalle, tarkoituksenani oli käydä reseptejä läpi ja tehdä kauppalistaa jossain kuppilassa.


Ja löysin tämän viehättävän, antiikkikaupan sisällä sijaitsevan lounasravintolan. 100 vuotta vanha suomalainen keittokirja oli kuin kotonaan antiikkikahvilassa, kaikkien ikätovereidensa seassa. Kolmekerroksinen halli on valtava aarrearkku, ja ajan patinoimasta ympäristöstä huokuu hienostunut vanhanajan tunnelma... Jokaisella tavaralla olisi varmasti monta tarinaa kerrottavanaan...


Näissä kulisseissa valitsen tulevat blogitekstit, saatanpa ottaa jonkun ruokakuvankin...Älkääkä  ihmetelkö, kuvausastioiden kirjo ei nyt loppuvuodesta päätä huimaa, (Anna Hildan porsliinit odottavat kartanonkoskella kotiinpaluuta)... Keittiökin on täällä vähän vaatimattomampi; kunnon uuni puuttuu kokonaan... Mutta silti: viiden päivän välein lupaan jotain uutta linjoille! Ajanpatinoimat terveiset syys-Suomeen täältä Tokiosta!


PS. Japanin työharjoittelusta lisää täällä KOTIKOKISTA AMMATTILAISEKSI.

8 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka! Tuolla kelpaisi kyllä istuksia.

  -Lilli-

  VastaaPoista
 2. Terveisiä Suomesta! Onpa kaunis antiikkikauppa ja -ravintola. Matkustiko Anna Hildan keittokirja arvonsa mukaisesti käsimatkatavaroissa vai uskalsitko laittaa ruumaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, juu, ja mukava tunnelma! En uskalla laittaa kirjaa koskaan ruumaan, vaikka painoja tuleekin käsilaukkuun lisää...
   :D

   Poista
 3. Voi että,olipa aikamoinen yllätys! Kyllä siellä kristallien ja vanhojen antiikkitavaroiden keskeltä syntyy varmaan jännittäviä terveisiä. Pidä kirjasta hyvää huolta!!! Anna Hilda olisi sinusta tosi innoissaan,varmaan!
  Kyllikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllikki, juu pidän, kirja on tosi arvokas ja rakas !
   Ja kiitos, vähän tuli sellainen olokin, kuin olisin Anna Hildaa ulkoiluttanut kahvilassa... ;D

   Poista
 4. Menestystä top- jaksolle. Tuttua puuhaa, valmistuin muutama vuosi sitten aikuisopiskelijana kokiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi-kokki, oletkohan kokkitöissä nykyisin? Miten uuteen alaan siirtyminen sujui? Happy Cooking, t: tuleva kolleega!!!!!!! :D))

   Poista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?