lauantai 1. maaliskuuta 2014

FARIINILEIVÄT


Jos fariinileivistä jättää vähän jauhoja pois (=nykykielinen ohje), saa kekseistä whoopie-tyylisiä pehmeitä leivonnaisia. Ja jos sulattaa vaniljajäätelöä muovailtavaksi ja tekee fariinileipäkeksin päälle jäätelökerroksen ja nostaa toisen leipäsen kanneksi, on huomaamattaan tehnyt kotitekoisen appelsiini-vanilja-sandwitch-jäätelöannoksen.
_____________________

FARIINILEIVÄT vuodelta 1909

5 munaa
250 gr. fariinisokeria
3 rkl. hienonn. hillott. appelsiinin kuoria
1 tl. soodaa
450 gr. vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan: appelsiinin kuoret ja sooda vehnäjauhojen kera sekoitetaan joukkoon. Kahdella lusikalla pannaan voidellulle pellille pieniä leivoksia, jotka paistetaan hyvässä uuninlämmössä.

____________________

FARIINILEIVÄT nykykielellä
=pehmeät whoopie tyyliset jäätelö-sandwitch-keksit

2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1 appelsiini
1/2 tl ruokasoodaa
 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi, pese appelsiini ja raasta kuori hienoksi. (Varo valkoista kerrosta, se on kitkerää, käytä vain keltainen kuori). Sekoita sooda ja kuoriraaste jauhoihin ja yhdistä sokeri-munavaahtoon. Nostele taikinakasoja kahden kahvilusikan avulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, tasoita huiput niin että saat "lättymäisen" keksin. Paista 200℃ uunissa 5-10 minuuttia,  kunnes reunat saavat hieman väriä.

Levitä jäähtyneen keksin päälle notkeaa jäätelöä tasaiseksi kerrokseksi, paina toinen keksi kanneksi. Nosta sandwich-jäätelöt pakastimeen odottamaan tarjoamista.

_____________________



5 kommenttia:

  1. Uijui, rakastan jäätelösandwichejä. Haaveilen juhlista, joissa tarjoilisin niitä pienestä kojusta jonossa hymyileville vieraille.

    VastaaPoista
  2. Tosi mielenkiintoinen blogi, aivan mahtavia reseptejä! Kokeilen näitä keksejä aivan varmasti!

    VastaaPoista
  3. Ohjeessa sanotaan, yhdistä jauhot voi-munavaahtoon, jäikö voi pois ohjeen
    aineluettelosta vai tarkoititko muna-sokerivaahtoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä huomio, kyseessä oli vain ajattelu/näpyttelyvirhe, ei ohjeessa ole voita ollenkaan...tarkoitin juuri sitä muna-sokerivaahtoa!

      Poista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?