torstai 20. huhtikuuta 2017

MUNA-ANSHOVIS


Anjoviksen ystävät HOI! Tässä tulee vaihtelua vappubrunssin sillisörsseleille... Ohje on helppoakin helpompi; pelkkää kananmunien keittämistä ja raaka-aineiden pilkkomista. Isoäidin muna-anshovis- levite kulkee kaiken lisäksi korissa kätevästi lasipurkkiin pakattuna.

Eikä hätää, vaiket voisi sietää kalasäilykkeen tuoksahdustakaan; anjoviksen voi vaivatta vaihtaa  kylmäsavuloheksi.

_________________

MUNA-ANSHOVIS vuodelta 1909

2 rkl. voita
3 kov. keitett. munaa
1 rkl. hienonn. persiljaa
2-3 anshovista

Hienonnetut munat, persilja ja anshovikset ruskeutetaan hetken aikaa voissa ja tarjotaan lämpiminä.

________________

MUNA-ASHOVIS nykykielellä
= anjovis leipäset

2 kovaksikeitettyä luomu munaa
nokare voita tai loraus oliiviöljyä
1-2 rkl persiljanlehtisilppua
3 valutettua anjovisfileetä

Keitä ja kuori munat, halkaise ja irrota keltuaiset valkuaisista. Silppua keltuaiset ja valkuaiset hienoiksi. Silppua persilja ja anjovikset. Kuumenna pannu, lorauta öljyä (tai sulata voita), ja paista kaikkia aineksia hetki. Nosta paistos rapean leipäpalan päälle, pirskottele oliiviöjlyä, rouhi mustapippuria myllystä ja koristele persiljan lehdillä.





2 kommenttia:

  1. No todella kiinnostava!
    katsoin TOP 100 ruokablogien pikkukuvasta että olit laittanut täytteet kääretortun päälle. Ihmettelin hetken makuyhdistelmää kunnes "klikkasin sisään" :D

    VastaaPoista
  2. Voisin syödä anjovista suoraan purkistakin...mutta tämä on terveellisempi vaihtoehto. Aika merkillinen tuo pieni kala, siitä on niin moneksi. Terveisin Maalaisbistrosta.

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?