Anjoviksen ystävät HOI! Tässä tulee vaihtelua vappubrunssin sillisörsseleille... Ohje on helppoakin helpompi; pelkkää kananmunien keittämistä ja raaka-aineiden pilkkomista. Isoäidin muna-anshovis- levite kulkee kaiken lisäksi korissa kätevästi lasipurkkiin pakattuna.
Eikä hätää, vaiket voisi sietää kalasäilykkeen tuoksahdustakaan; anjoviksen voi vaivatta vaihtaa kylmäsavuloheksi.
_________________
MUNA-ANSHOVIS vuodelta 1909
2 rkl. voita
3 kov. keitett. munaa
1 rkl. hienonn. persiljaa
2-3 anshovista
Hienonnetut munat, persilja ja anshovikset ruskeutetaan hetken aikaa voissa ja tarjotaan lämpiminä.
________________
MUNA-ASHOVIS nykykielellä
= anjovis leipäset
2 kovaksikeitettyä luomu munaa
nokare voita tai loraus oliiviöljyä
1-2 rkl persiljanlehtisilppua
3 valutettua anjovisfileetä
Keitä ja kuori munat, halkaise ja irrota keltuaiset valkuaisista. Silppua keltuaiset ja valkuaiset hienoiksi. Silppua persilja ja anjovikset. Kuumenna pannu, lorauta öljyä (tai sulata voita), ja paista kaikkia aineksia hetki. Nosta paistos rapean leipäpalan päälle, pirskottele oliiviöjlyä, rouhi mustapippuria myllystä ja koristele persiljan lehdillä.
No todella kiinnostava!
VastaaPoistakatsoin TOP 100 ruokablogien pikkukuvasta että olit laittanut täytteet kääretortun päälle. Ihmettelin hetken makuyhdistelmää kunnes "klikkasin sisään" :D
Voisin syödä anjovista suoraan purkistakin...mutta tämä on terveellisempi vaihtoehto. Aika merkillinen tuo pieni kala, siitä on niin moneksi. Terveisin Maalaisbistrosta.
VastaaPoista