Tässä tulee täsmäresepti sellaisen päivän varalle, kun ulkona tihuttaa vettä, eikä viitsisi edes ruokaostoksille kauppaan lähteä. Isoäidin putkimakarooniannos valmistuu pelkän tomaattimurskan avulla... Jos kastikkeen tuunaa valkosipulilla, oliiviöljyllä ja basilikan lehdillä, niin edessäsi on kelpo pasta-annos. Voisihan tähän lisätä jauhelihaakin...
PIMENEVIEN ILTOJEN PASTA-ANNOS. |
____________________
MAKAROONIT TOMAATIN KERA vuodelta 1909
250 gr. makaroonia
vettä
suolaa
2 rkl. voita
7 rkl. tomaattisosetta
2 rkl. raastettua juustoa
Makaronit katkotaan palasiksi, huuhdotaan ja keitetään pehmeiksi suolatussa vedessä. Vesi kaadetaan pois ja makaroonit pudistetaan voissa kasarissa. Tomaattisose sekoitetaan joukkoon, ja makaroonit pudistellaan kasarissa tulella hetken aikaa. Raastettu juusto joko ripotellaan päälle tahi tarjotaan erikseen.
__________________
MAKARONIT TOMAATIN KERA nykykielellä
vanhanaikaista putkimakaronia
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 rkl normaalisuolaista kotimaista voita
1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)
l/2 dl punaviiniä
sokeria
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 basilikan oksaa
1-2 dl extra virgin oliiviöljyä
1/2 dl raastettua parmigiano reggiano juustoa
Kuori ja silppua sipuli ja valkospipuli. Sulata voi pannulla, kuullota sipulisilput, kaada sekaan tomaattimurska ja punaviini. Ripauta mauksi sokeria, suolaa ja pippuria. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes maku "pyöristyy". Nypi basilikan lehdet, silppua hienoiksi. Nosta kattila hellalta, lisää basilikasilppu, oliiviöljy ja parmesaaniraaste, sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Keitä makaronit al denteiksi, suolatussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois ja kaada kastike makaronien sekaan. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele parmesaanilla ja/tai basilikan lehdillä.
_____________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?