TILLIVOI VIIMEISTELEE PYHÄHERKUN |
300 g tuoretta lohta (tai savulohta, tai graavattua lohta)
1 kg perunoita
1 sipuli
1 tl voita+ ylimääräistä uunivuoan voiteluun
munamaito:
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl kermaa
1 tl merisuolaa
1/2 tl jauhettua valkopippuria
1 dl korppujauhoja + ylimääräistä pinnalle
Leikkaa lohi viipaleiksi, kuori ja viipaloi perunat. Mausta kala suolalla. Jos teet pikaversion, käytä keitettyjä perunoita ja savu- tai graavilohta (ja jätä lohen suolaus väliin).
Kuori ja silppua sipuli, sulata nokare voita pannulla ja kuullota siinä sipulisilppu.Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin, lisää mausteet ja korppujauho. (Jos kaapista ei löydy korppujauhoja, murenna yksi leipäviipale hienoksi ja käytä korppujauhojen sijasta.)
Voitele uunivuoka, vuoraa vuoan pohja perunoilla (puolet perunoista), levitä lohet ja sipulit perunapedille. Lado loput perunat kanneksi.
Kaada munamaito vuokaan ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista lohilaatikkoa 175℃ uunissa puolisentoista tai pari tuntia, kunnes perunat pehmenevät ja pinta saa kauniin värin. Jos teet pikaversion keitetyistä perunoista ja savu/graavilohesta, riittää kypsennykseen 200℃ uunissa reilut puoli tuntia. Tarjoa tillivoin kanssa
50 g normaalisuolaista kotimaista voita
1/2 dl hienoksi hakattua tilliä
1/4 hienoksi raastettua luomusitruunan kuorta
Sulata voi, anna kiehahtaa. Lisää sekaan tilli ja sitruunankuori.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?