sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

ÖLJYNSEKAINEN LEHTISALAATTI


Kesän kunniaksi höystän lehtisalaatin mansikoilla, mozzarellalla, oliiveilla ja pinjansiemenillä. Mitäköhän Anna Hilda tästä sanoisi?

Oikeastaan kastikkeeksi ei muuta tarvittaisi kuin loraus oliiviöljyä ja tippa balsamicoa, muttei vanhan ohjeen tyylinen sekoituskaan ole hassumpi vaihtoehto. 
________________________________________________

ÖLJYNSEKAINEN LEHTISALAATTI vuodelta 1909

tuoreita salaatinlehtiä

kastike:
3-4 rkl. ruokaöljyä
2 rkl. etikkaa tahi sitruunan mehua
1/2 tl. suolaa
1/4 tl. hienonn. valkopippuria
1 tl. sokeria
1 tl. sinappia

Salaatin lehdet perataan, huuhdotaan, kuivataan pyyhkeen välissä ja leikataan palasiksi. Etikka tahi  sitruunan mehu sekoitetaan öljyyn, mausteet lisätään ja kastike kaadetaan salaatin lehtien päälle.

_________________________________________________

ÖLJYNSEKAINEN LEHTISALAATTI nykykielellä
=KESÄSALAATTI


erilisia salaatteja: rucolaa, herneenversoja, jää- ja tammenlehväsalaattia
buffalonmaito mozzarellaa
mansikoita
kirsikkatomaatteja
vihreitä oliiveja
pinjan- tai auringonkukansiemeniä


kastike:
1 tl sokeria
1/2 tl merisuolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl Dijon hunajasinappia (Maille au Miel)
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa (Rajamäen)
1 dl rypsiöljyä (Keiju)

Tee salaattikastike: sekoita sokeri, suola ja valkopippuri sinappiin. Vatkaa sekaan etikka ja lopuksi öljy.
Huuhtele salaatti, revi lehdet sopivan kokoisiksi. Valuta ja pilko mozzarella paloiksi, halkaise mansikat ja tomaatit. Tee salaatista peti tarjoilulautaselle, levitä mansikat, tomaatit, oliivit ja mozzarella tasaisesti, ripottele pinjansiemenet ja pirskottele salaattikastike päälle.

________________________________________________



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?