sunnuntai 20. tammikuuta 2013

YKSINKERTAINEN MUNAKASTIKE



Yksinkertainen munakastike on kutkuttanut isoäidin makunystyröitä ja on saanut Anna Hildan arvoasteikossa täyden kympin. Ohjeessa ei vihjata minkä ruoan kanssa tätä voisi tarjota, mutta mieleen tulee samantien kalat ja merenelävät. Keitetyt munat ja kalaliemi-valkokastikepohja tekevät tästä soosista vähän niin kuin kypsennettyä majoneesia...eivätkä kyllä onnistu sytyttämään innostustani ollenkaan isoäidiaikaisessa mittakaavassa...


YKSINKERTAINEN MUNAKASTIKE vuodelta 1909

2 rkl. voita
1 1/2 rkl. vehnäjauhoja
1/2 ltr. kalalientä
1 rkl. hienonn. ruohosipulia
2 kov. keitettyä munaa

Voi ja kauhot käristetään, kiehuva kalaliemi lisätään siihen vähitellen, ja ruohosipuli sekoitetaan joukkoon. Kastike saa kiehua 10 min. ja kaadetaan kovaksi keitettyjen hakattujen munien päälle kastikemaljaan.
_______________________

YKSINKERTAINEN MUNAKASTIKE nykykielellä

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kalalientä
1 rkl ruohosipulisilppua
2 kovaksi keitettyä kananmunaa (huoneenlämpöisen munan keittoaika 6 min.)

Sulata voi pannulla, ripottele jauhot ja hämmennä tasaiseksi. Vatkaa kalaliemi vähitellen, pienissä erissä, voi-jauhoseokseen ja anna porista miedolla lämmöllä kananmunien keittämisen ajan. Kuori ja silppua munat hienoksi ja aseta kastikekulhon pohjalle. Kaada kastike päälle ja ripottele ruohosipulisilppu koristeeksi.
______________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?