lauantai 1. kesäkuuta 2013

MUNAKOKKELI


Ruskeakuorisia luomumunia, oman pihan kasvimaasta saksittu ruohosipulinippu ja loraus kahvikermaa...siinä on täydellisen kesäaamupalan ainekset. ☀

______________________

MUNAKOKKELI vuodelta 1909

8 munaa
1/2 ltr. maitoa
1/2 rkl. suolaa
1 rkl. hienonn. ruohosipulia
1 rkl. voita

Munat ja maito vispolöidään, suola ja ruohosipuli lisätään. Voi käristetään kasarissa munaseos kaadetaan sekaan, ja kasari asetetaan vienolle tulelle. Sitä myöten kuin seos alkaa hyytyä, otetaan kokkelia varovasti lusikalla.

____________________

MUNAKOKKELI nykykielellä

4 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa tai kevytkermaa
ripaus suolaa
1 rkl ruohosipulisilppua
loraus rypsiöljyä

Vatkaa munat ja maito sekaisin, lisää suola ja ruohosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kaada kokkeliseos päälle. Riko hyytyvän munan rakenne piirtämällä paistinlastalla pannun pohjaan suurta kahdeksikkoa. Kokkeli on valmista kun se on vielä mehevää ja kiiltävää.

_____________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?