sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

RUSKEUTETUT SIPULIT


Kuka keitetyn paistaa, se makean maistaa!

Nämä sipulit näyttävät hompsuisilta, mutta maku on kuin karamelliä. Kokonaisina valmistetut sipulit saisivat olla tasakokoisia ja mielellään pieniä sieviä... Ensi kerralla taidankin leikata sipulit renkaiksi. Tämä lisuke sopisi jauhelihapihville, mille tahansa lihalle tai kanalle...tai kasvispihville...tai ihan sellaisenaankin herkuteltavaksi, vaikkapa paahdetun leivän päällä, sinihomejuuston kanssa...


RUSKEUTETUT SIPULIT vuodelta 1909

12 pientä sipulia
vettä
suolaa
2 rkl. voita
2 tl. fariinisokeria
1 tl. suolaa
1 dl. lihalientä

Sipulit kuoritaan, keitetään suolatussa vedessä puolipehmeiksi ja kaadetaan lävikköön valumaan. Ne ruskeutetaan voissa; sokeri ja suola ripotellaan päälle. Kiehuva lihaliemi lisätään, ja sipulit saavat kannen alla hiljalleen paistua valmiiksi.

______________________

RUSKEUTETUT SIPULIT nykykielellä

500 g mahdollisimman pieniä sipuleita (mutta kuivattuja, ei kevätsipuleita)
vettä
suolaa
2 rkl voita
2 tl fariiisokeria
1 tl merisuolaa
1 dl lihalientä (tai kasvislientä)

Kuori sipulit ja keitä suolatussa vedessä al denteiksi, valuta vesi pois. Laita voi sipulikattilaan ja ruskista sipuleita käännellen. Ripottele sokeri ja suola sipuleiden sekaan, kuullota vielä hetki. kaada kuuma liemi kattilaan ja laita kansi päälle. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät.

_____________________



2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi eilen sateisen sunnuntain ratoksi ja sain tänään työpäivän jälkeen luettua postaukset loppuun. Täytyy kiittää ihanasta blogista ja hauskoista ohjeista, muutama menee ehkä kokeiluunkin. :)

    Jään seuraamaan! Mukavaa kesää sinne!

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?