maanantai 15. elokuuta 2016

"ITALIALAISEN ISOÄIDIN JÄLKIRUOKAPÄÄRYNÄT"


Se tunne kun univelka alkaa painaa silmäluomia ja pitäisi nopeasti keksiä joku uudenlainen jälkiruokaidea... Toivot isoäidin kirjan pelastavan jälleen kerran, ja selailet sivuja toiveekkaana... Muttei päässä liiku yhtään kehityskelpoista ideaa... Sen pitäisi olla jotain makeaa, muttei imelää... Nopeaa, mutta näyttävää... Ajatukset junnaavat paikoillaan, vaikka kulautat kurkkuusi espressoja kuin liukuhihnalta.

Ei isoäidin kirja tuota pettymystä tälläkään kertaa!
Inkivääripäärynät ovat lempijälkkärini, mutta sen olen tarjonnut niin usein... "Otanpa vielä yhden espresson", mietin... Ja TADAAAA; tässä se on: päärynäresepti+vahva kahvi = espressopäärynät (vahvassa kahvisiirapissa haudutetut jälkiruokapäärynät.) Italiassa olen joskus tämän tyylisiä maistellut... Joten tänään tarjoan jälkiruoaksi italialaisen isoäidin päärynöitä. PREGO!

_____________________

ITALIALAISEN ISOÄIDIN JÄLKIRUOKAPÄÄRYNÄT

3 päärynää
3 dl vahvaa kahvia (mieluiten espressoa)
25 g sokeria
1 kanelitanko

Kuori päärynät, jätä kanta paikoilleen. Mittaa kahvi ja sokeri kattilaan, kuumenna seos niin että sokeri sulaa ja lisää kanelitanko. Keitä päärynöitä liemessä miedolla lämmöllä, kannen alla, kunnes pehmenevät, (puolisen tuntia). Käännä varovasti keittämisen aikana ja anna jäähtyä liemessä. Nosta päärynät varovasti reikäkaihalla ja leikkaa pohja tasaiseksi, että saat ne pysymään pystyssä.

Keitä lientä hetki kasaan, tarjoa vatkatun vaniljakerman ja kokoon keitetyn liemikastikkeen kanssa.

____________________


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?