lauantai 2. toukokuuta 2020

ISOÄIDIN KARANTEENIKEITTIÖ /  TOMAATTIKASTIKE PASTALLE


NONIIN, tämä päivä tulee jokaiselle kotikaranteenia harrastavalle vastaan joskus. Jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, edes kauppaan ei viitsi lähteä, ja nälkä kurnii vatsassa. En ole oikeastaan ollenkaan yllättynyt, että isoäidin vanhasta kirjasta löytyy ratkaisu tähänkin. Onhan näillä ohjeilla selvitty ennenkin läpi vaikeiden aikojen.

Nämä raaka-aineet löytyivät minun kotivarastani. Säästyin kauppareissulta ja sain melkein tyhjästä yksinkertaisen, mutta täyttävän pasta-annoksen. Isoäidin kastikkeessa ei ollut aikoinaan basilikaa, eikä punaviiniä, eikä oliiviöljyäkään... Peruskastike syntyi vain tomaattisoseesta, voista ja juustosta. Hyvä pohja, mistä on helppo muokata oman kotivaran mukainen pastaherkku.

TOMAATTIKASTIKE PASTALLE
vanhanaikaista putkimakaroonia (tai mitä pastaa nyt kaapista löytyy)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
1 tölkki tomaattimurskaa (maustamatonta)
1/2 dl punaviiniä (ei välttämätön)
sokeria
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 basilikan vartta
1-2 dl extra virgin oliiviöljyä
1/2 dl juustoraastetta (mieluiten parmigiano reggianoa)

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata voi pannulla, kuullota sipulisilput, kaada sekaan (punaviini ja) tomaattimurska. Ripauta mauksi sokeria, suolaa ja mustapippuria. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes maku "pyöristyy". Lisää tarvittaessa sokeria ja suolaa.

Nypi basilikan lehdet, silppua hienoiksi. Nosta kattila hellalta, lisää basilikasilppu, oliiviöljy ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Keitä makaroonit al denteiksi, suolatussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois ja kaada kastike makaroonien sekaan. Kaada tarjouluastiaan ja tarjoa ylimääräisen juustoraasteen ja basilikan lehtien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?