YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
keskiviikko 25. toukokuuta 2011
SUKLAAPUURO
Tämä vanhanajan suklaapuuro-ohje sai minut kyseliääksi. Minkäköhän takia on tehty markkinoille suklaamannaryynejä, kun tavallisen mannapuuron voi itse näin helposti maustaa mielensä mukaan?! Sitten mannapuuromietteet alkoivat rönsyillä; miksei puurosta voisi tehdä viimeisen päälle gourméta ja lisätä keittovaiheessa tummasuklaalastuja ja lorauksen kermaa. Valmiin puuron voisi koristella tuoreilla marjoilla...vadelmat olisivat kuin piste iin päälle. Miksei? Ensi kerralla!
____________________________________________
SULKAAPUURO vuodelta 1909
2 ltr. maitoa
2 1/2 rkl. kaakaojauhoja
2-2 1/2 dl. mannaryyniä
6 rkl. sokeria
1 tl. suolaa
Kun maito kiehahtaa, visppilöidään kaakaojauhot ja mannaryynit sekaan ja puuro saa kiehua 1/2 tuntia, sitte se maustetaan. Sitä on koko ajan hämmennettävä. Puuro kaadetaan vedellä valeltuun posliinivuokaan ja jäähdyttyä se siitä pois.
_____________________________________________
SUKLAAPUURO nykykielellä
=suklaamannapuuro
1 l maitoa
1 1/2 dl mannasuurimoita
3 rkl tummaa (vähintään 90%) kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa
3 rkl sokeria
Kiehauta maito, vatkaa kaakao ja mannasuurimot sekaan ja keitä puuroa miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla, tarjoa kylmän maidon kanssa.
____________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Itse jätin suolan ja sokerit pois. Ainoastaan Oboy kaakaojauhetta :) Hyvää tuli!
VastaaPoistaOboyssa 80% sokeria, 18% kaakaota, emulgointiainetta, suolaa ja aromiaineita
PoistaOlen laittanut puolet suklaajauheesta tummaa kaakaojauhetta ja toisen puolen Oboyta tai muuta vastaavaa. Hyvää tulee.
VastaaPoista