YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
torstai 1. syyskuuta 2011
KARVIAISMARJASOSE
Taas yksi sata vuotta vanha kolmen hoon hillo-ohje; H-elppo, H-erkullinen ja H-ienostunut.
Tästä hillosta ei löydy modernia makua nimeksikään, ja maistellessani oikein ihmettelin, että minäkö tämän olen keittänyt! Mieleen piirtyy kuva sellaisesta aina hymilevästä nutturapäisestä mummusta.
Reseptin salausuus piilee kanelitangossa, se aateloi karviaismarjasoseen kertaheitolla vanhan ajan gourmét-hilloksi.
___________________________________________
KARVIAISMARJASOSE vuodetla 1909
2 kg. karviaismarjoja
1/2 ltr. vettä
kaneelinpalanen
800 gr. sokeria tahi sokerisiirappia
Täysin kypsyneet marjat perataan huuhdotaan ja keitetään veden ja kaneelinpapasen kera noin pari tuntia, koko ajan hämmentäen. Sokeri tahi siirappi lisätään ja sose saa kiehua vielä vähän aikaa. Säilytetään kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa.
_____________________________________________
KARVIASIMARJASOSE nykykielellä
=karviaishillo
1 kg karviaismarjoja
1 kanelitanko
1 dl vettä
400-500 g sokeria
Perkaa, huuhdo ja valuta marjat. Keitä karviaisia, kanelitankoa ja vettä kattilassa kannen alla 15 minuuttia, sekoita väilllä. Lisää sokeri, anna kiehahtaa, kuori vaahto pinnalta ja poista kanelitanko. Kaada kuuma hillo puhtaisiin, lämpimiin lasitölkkeihin, sulje kannet. Säilytä jäähtyneet hillopurkit jääkaapissa.
_____________________________________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihania hilloja ja mitkä värit! Hilloja on niin kiva keitellä talven varalle. Aina kun avaa uuden purkin voi tyytyväisenä hymyillä ja heilauttaa vähän nutturaa ;)
VastaaPoista:D
VastaaPoistalöysin blogin,kun etsin reseptiä bebe leivoksille:) ihanan resptin olet tehnyt niistä! ja näää kaikki herkut mitä oot pistänyt,kuulostaa jänniltä!:-) tykkään tosi kovaa tästä blogista!!
VastaaPoistakiitos ANNI :)
VastaaPoista