sunnuntai 25. syyskuuta 2011

RIKOTUT MUNAT



Kahvikuppivesihauteessa kypsennetty uppomuna kuulosti sen verran hauskalta, että innostuin kokeilemaan. Poriseva vesi rummutti kahvikuppia kattilan pohjaan ja rikotuista munista kehkeytyi kaiken kaikkiaan melkoinen spektaakkeli.

Kahvikuppi toimi muottina ja upomuna säilytti symmetrisen muotonsa. Mutta muna maistuu munalta, ei siinä sen kummempaa, tulipahan kokeiltua.
____________________________________________

RIKOTUT MUNAT vuodelta 1909

Munat rikotaan varovasti voideltuihin kahvikuppeihin, jotka pannaan kiehuvaan veteen. Kun munanvalkuainen on hyytynyt, kaadetaan ne kupeista pois ja tarjotaan.

_____________________________________________

RIKOTTU MUNA nykykielellä

1/2 rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
lisäksi tarvitset  pullasudin ja  kahvikupin

Aseta kahvikuppi kattilan pohjalle ja valuta vettä kattilaan niin paljon että pinta nousee kupin puoleenväliin asti. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen, voitele kuppi öljyllä, riko muna kuppiin ja aseta  kattilaan. Anna munan kypsyä vesihauteessa sopivan kiinteäksi.

___________________________________________

2 kommenttia:

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?