tiistai 25. kesäkuuta 2013

RUOKAKUVIA REISSUN VARRELTA


ISOÄIDIN RESEPTILLÄ ei pidä lomaa, vaikka ilma-alus onkin vienyt Anna Hildan tyttärentyttären kaukomaille. Ruokakuvaukset ja postausten naputtelu hoituvat näppärästi "kesämökiltä" miljoonakaupungista, tornitalon aurinkoterassilta. Isoäidin repaleinen kirja on matkustanut mukana, samoin muutama kuvausastia ja nyt vanhanajan keitokset porisevat möksäkeittiössä, tuhansien kilometrien päässä synnyinseuduiltaan. Aasialainen kerrostalokeittiö ei oikeastaan poikkea paljonkaan suomalaisesta mökkikeittiöstä, suurimman haasteen kuviin tuokin valo. Keskikesän harsomainen yöttömän yön valo on täällä vaihtunut dramaattiseksi valon ja varjon kontrastiksi.

Nyt ajattelet että "voi reppanaa, eikö se osaa lomallakaan hellittää", mutta usko tai älä, minulle tämä on sitä parasta mahdollista lomaa. Keittiössä aika pysähtyy ja ajatus lepää. Ja keittiön ulkopuolella olen kuin "Liisa ihmemaassa"; ruokatoreilla, katukeittiöissä ja kokkikouluissa.

Lomaterveiset idän iloisten isoäitien valtakunnasta, keittiöjumalan maistiaistaivaasta!


6 kommenttia:

  1. Rentouttavaa ja maistuvaista lomaa!

    VastaaPoista
  2. Hieno kokemus, hieno ajatus ja hieno postaus !

    VastaaPoista
  3. Hyvää lomaa, ja tervetuloa takaisin Suomen kesään. Hieno kuva aasialaisesta isoäidistä ja muutenkin hienoa että teet päivityksiä matkalta! Suosikki blogini muutenkin!

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?