lauantai 20. heinäkuuta 2013

MAKAROONIT TOMAATIN KERA


Tässä tulee sata vuotta vanha, makaroonilaatikon ja pastakastikkeen risteytys. Tämän voi valmistaa vaikka nuotiotulen päällä, eikä mikään estä lisäämästä paistokseen freesattua sipulia ja/tai valkosipulimurskaa. Jos lisäät vielä paistetun ja maustetun jauhelihan, niin; tadaaa...edessäsi on "mökkikansan makaroonilaatikko".
_____________________

MAKAROONIT TOMAATIN KERA vuodelta 1909

250 g makaroonia
vettä suolaa
2 rkl. voita
2 rkl. raastettua juustoa
7 rkl tomaattisosetta

Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan ja keitetään pehmeiksi suolatussa vedessä. Vesi kaadetaan pois, tomaattisose ja voi sekoitetaan joukkoon ja makaroonit pudistellaan kasarissa tulella hetken aikaa. Raastettu juusto joko ripotellaan päälle tahi tarjotaan erikseen.

______________________

MAKAROONIT TOMAATIN KERA nykykielellä

makaroonia
vettä
suolaa
nokare voita
tomaattimurskaa
valkosipulimurskaa
juustoraastetta (mieluiten parmesania tai punaleimaemmentalia)
mustapippuria myllystä
(suolaa)


Keitä makaroonit suolavedessä pehmeiksi. Valuta vesi pois ja lisää voinokare, tomaattisose, valkosipuli ja juustoraaste. Sekoita ja mausta mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. "Makaroonit tomaatin kera" senkun paranevat jos niitä lämmittää pannulla uudelleen.

______________________


2 kommenttia:

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?