Nyt kun isänpäivä on vietetty, eikä jouluvaloja ole vielä sytytetty, on omenakermahyytelö kuin räätälöity välisesongin jälkiruoka. Se ei pröystäile makeudella, ei hienostele kuohkeudella eikä keikaroi ulkonäöllä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan omenakermahyytelö maistuu vanhanajan elämän filosofialta.
Kuka laskee kaloreita ja ravintoarvoja, voi päivittää reseptin astetta kevyemmäksi korvaamalla puolet kermasta rahkalla tai jogurtilla...
____________
OMENAKERMAHYYTELÖ vuodelta 1909
4 dl hyvää kermaa
5 liivatelehteä
1/2 dl. vettä
4 dl. omenasosetta
kerma vispilöidään kovaksi vaahdoksi. Huuhdotut liivatelehdet liuotetaan kuumassa vedessä; liuos jäähdytetään vähän ja lisätään sitte vispolöiden kermavaahtoon. Omenasose sekoitetaan hyytelöön, joka kaadetaan lasimaljaan hyytymään.
______________
OMENAKERMAHYYTELÖ nykykielellä
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 dl omenasosetta
Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, puristele vesi pois ja sekoita liivatteet 1/4 dl kiehuvaa vettä. Anna liivateveden jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita se ensin omenasoseeseen ja kääntele sitten omenasose kermavaahtoon. Nosta omenahyytelö jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.
_____________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?