torstai 10. heinäkuuta 2014

HILLOTUT PÄÄRYNÄT


Tämä resepti tekee arkisista päärynöistä salonkikelpoisen jälkiruoan. Juhlapäivänä liemeen voisi lisätä  vielä halkaistun vaniljatangon tai kanelia. Helppo, hurmaava ja hauska, kolmen H:n, HERKKU.  
_______________________

HILLOTUT PÄÄRYNÄT vuodelta 1909

2 kg. päärynöitä
1/2 kg. sokeria
2 dl. vettä
(1 dl. etikkaa tahi 2:n sitruunan mehu)

Päärynät kuoritaan, hedelmien kukkaosaan leikataan risti, ja osa puhdistettua vartta leikataan pois. Päärynät pannaan sokeriin ja veteen kiehumaan kannen alla, hiljasella tulella, noin 5 tuntia. Etikka tahi sitruunan mehu antaa päärynöille happaman maun. Hillotut päärynät kaadetaan purkkiin ja paperi sidotaan päälle.

______________________

HILLOTUT PÄÄRYNÄT nykykielellä

2 päärynää
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 sitruunanmehu (ja hienoksiraastettu kuori)

Kuori päärynät. Mittaa sokeri, sitruunamehu, (kuoriraaste) ja vesi kattilaan ja keitä sesta, kunnes sokeri liukenee. Keitä päärynöitä kannen alla, miedolla lämmöllä, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä (valele keittämisen aikana liemellä). Nosta päärynät puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada sokeriliemi päälle. Tai tarjoa jäähtyneinä vaniljajäätelön kanssa.

______________________


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?