YKSI REPALEINEN KEITTOKIRJA, ISOÄIDIN MERKINNÄT JA LAPSENLAPSI JONKA MISSIO ON HERÄTTÄÄ HENKIIN 101 VUOTTA VANHAT RESEPTIT. KERROSTALOKEITTIÖN ARKI SAA UUSIA MAUSTEITA KUN RETROSOPPA PORISEE !
tiistai 15. heinäkuuta 2014
MUHENNETUT PUNAJUURENVARRET
Vanhaan aikaan kaikki syömäkelpoinen käytettiin, ja muunnettiin herkuksi. Niinkuin nyt nämä punajuurien varretkin. Idea on loistava; sama syvänpunainen väri ja maku kuin juurimukulassa, höystettynä vihreiden lehtien raikkaalla aromilla.
______________________
MUHENNETUT PUNAJUURENVARRET vuodelta 1909
1/2 kg. punajuuren varsia
vettä
suolaa
2 rkl. voita
3 rkl. vehnäjauhoja
8 dl. maitoa
1 rkl. sokeria
1 rkl. suolaa
(raastettua muskottia)
Suuret mehukkaat varret puhdistetaan ja leikataan vinosti hienoiksi suikaleiksi. Ne pannaan kiehuvassa suolatussa vedessä kiehumaan pehmeiksi, ja kaadetaan lävikköön valumaan. Voi ja jauhot käristetään, maito lisätään, saa kiehua 10 min., sitte sekoitetaan punajuurenvarret muhennokseen, joka maustetaan ja kiehautetaan.
____________________
MUHENNETUT PUNAJUURENVARRET nykykielellä
6 punajuuren varret ja lehdet
vettä
merisuolaa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus jauhettua muskottia
Leikkaa huuhdotut punajuurenvarret suupalankokoisiksi suikaleiksi. Keitä suolatussa vedessä pehmeiksi, kaada lävikköön valumaan. Sulata voi pannulla, ripottele jauhot sekaan, anna kypsyä hetki, ja kuumenna maito sillä välillä. Vatkaa kuuma maito jauho-voiseokseen, kaada punajuurenvarsien sekaan. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja muskotilla.
____________________
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei taida ihan joka kaupasta löytyä punajuuria tuoreina saati niiden varsia?
VastaaPoistaKuule, heinäkuussa, punajuurisesongin aikana, löysin ihan citymarketin vihanneshyllyltä. Tämä vanha ohje kannattaa säästää siis ensi kesäksi! Parasta tietysti, jos voit kasvattaa luomupunajuuret kasvimaalla itse ! :)
Poista