Isoäidin kookosleivoksista tuli tämän vuodenvaihteen hitti. Leivokset hurmasivat ensin jouluna pikkuriikkisinä sampanjan kyytipoikina, ja uuden vuoden"aamun" brunch-pöydässä suurina, murennettuina versioina bling-bling-karpaloiden kanssa.
"KOOKOSLEIVOKSET SUURINA/ 3 KPL/ NYKYKIELISEN RESEPTIN MUKAAN" |
"PIENET KOOKOSLEIVOKSET, NYKYKIELISEN OHJEEN MUKAAN" |
Niin tai näin, marenki ja kookos sopivat juhlaan ja sokeroiduista karpaloista saa "sen piste iin päälle"!
♡ MARENGINMAKEAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE! ♡
"KOOKOSLEIVOKSET KESKIKOKOISINA, VANHAN RESEPTIN MUKAAN" |
4 munanvalkuaista
8 rkl. sokeria
150 gr. hienonn. kookospähkinää
Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista jatketaan vielä noin 15.min. Sitte seulotaan hienoimpia sokerijauhoja ja hienonn. kookospähkinä varovasti ja vähitelleen sekaan. Lusikalla pannaan voidellulle perunajouhoilla jauhotetulle pellille pieniä, korkeita kakkuja, tahi painetaan paperitötterön läpi eri muotoisia leivoksia, jotka kuivataan heikossa uuninlämmössä.
_________________________
KOOKOSLEIVOKSET nykykielellä
4 kananmunanvalkuaista
100 g taloussokeria
50 g kookoshiutaleita
lisäksi karpaloita, kananmunanvalkuainen ja sokeria
Kypsennä valkuaisia ja sokeria metallikulhossa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 72 astetta. Vatkaa sähkövatkaimella (tai yleiskoneella) kunnes vaahto on kiinteää ja jäähtynyttä, kääntele sekaan kookoshiutaleet. Laita leivinpaperi uunipellille, ripottele paperin päälle perunajauhoja (auttaa leivosten irttoittamista) ja lusikoi marenkimassa pursotinpussiin. Pursota marengista haluamasikokoisia leivoksia ja paista 120℃ uunissa kunnes marenki on sopivan rapeaa. Pyörittele karpaloita ensin munanvalkuaisessa ja sitten sokerissa. Koristele marenki "jäisillä" karpaloilla.
________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?